Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ



ΚΥΡΙΟΙ, ΜΟΥΖΑΛΑ, ΜΠΑΛΑΦΑ, ΤΟΣΚΑ,
 ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ






                               







 Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

Μέρες τώρα, εμβρόντητη η τοπική κοινωνία της Χίου παρακολουθεί τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών –Υπουργών– αναφορικά με τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και, πραγματικά, απορεί με τον τρόπο σκέψης της «πρώτη φορά Αριστεράς» διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.
Κυνικός, δηκτικός και εκτός πραγματικότητας ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μουζάλας, κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν δυο εβδομάδες, τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους Βουλευτές της Χίου για να τους δώσει «γραμμή- οδηγίες προς ναυτιλομένους» και ανέμενε να εισπράξει το ανάλογο «Ναι» (προσφιλής επωδός δυο ανδρών της νεότερης πολιτικής ιστορίας στη χώρα μας: του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου και του ροζέ Αριστερού Αλέξη Τσίπρα, μετά το γνωστό δημοψήφισμα !) στα προτεινόμενα ανοσιουργήματά τους.
Όμως, αντί του εύκολου και οσφυοκαμπτικού «Ναι» εισέπραξε από τους εκπροσώπους του Δήμου Χίου ένα τεράστιο «Όχι», μιας και αυτό εξέφραζε τη συντριπτική πλειοψηφία του χιώτικου λαού. 
Ο Χιώτης είναι φιλότιμος, αγαθός μα και έξυπνος. Είναι αλληλέγγυος και φιλάνθρωπος, αλλά όταν δει ότι εξαπατάται γίνεται θηρίο και επαναστατεί. Και πολύ καλά κάνει μιας και –εάν έχεις ήδη εξαπατηθεί από κάποιον – «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού».
Την ‘’ πάτησε ‘’ η Χίος (κατά το κοινώς λεγόμενο) όταν πίστεψε σε λόγια αφερέγγυων πολιτικών, όταν υπεγράφη Συμφωνητικό με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την παραμονή 72 ωρών (3 ημερών) των μεταναστών στο χώρο της πρ. ΒΙΑΛ. Ουδέποτε τηρήθηκε όχι μόνον αυτός ο όρος, αλλά και πλείστοι όσοι άλλοι του εν λόγω Συμφωνητικού.
Μας αραδιάζουν διαρκώς ψέματα, επιχειρώντας να κερδίσουν χρόνο, να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να επιβάλλουν πλαγίως όσα εκείνοι θέλουν, αντίθετα από τη βούληση και επιθυμία του κυρίαρχου λαού.
Έρχονται σήμερα και μας ζητούν νέα δομή. Δηλαδή νέο camp - hot spot για 1.000 ή 1.500 άτομα. Και βρίσκουν ως ψευδή δικαιολογία ότι θα κλείσει, έτσι, ο καταυλισμός της Σούδας στο Φρούριο.
Λένε, επίσης, ψευδώς και ανερυθριάστως, ότι θα είναι η δομή φιλοξενίας αυτή η μοναδική στο νησί.
Ξέχασαν, όμως, να πουν ότι, οι αριθμοί δεν τους βγαίνουν ! 900 περίπου άτομα βρίσκονται στη ΒΙΑΛ και άλλα 800 περίπου στη Σούδα. Επίσης, άλλα 300 περίπου σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα. Δηλαδή πάνω από 2.000 άτομα. Παρακάμπτω δε, τις πρόσφατες επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, που αναφέρουν για 3.500 άτομα στη Χίο.
Και διερωτώμαι, ως απλός πολίτης: Που θα πάνε 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες στο νησί; Στον ΧΑΔΑ; Μα, είπαν για 1.000 άτομα εκεί. Άρα, θα μας ΄΄ τη φορέσουν ΄΄ και θα κρατήσουν και τα δυο camp (ΒΙΑΛ και ΧΑΔΑ). Αδύνατον. Δεν θα το επιτρέψουμε ως κοινωνία.
Επιπλέον, ζητούν κέντρο κράτησης παραβατικών στη Χίο. Να μας πουν οι Υπουργοί κ.κ. Μουζάλας, Μπαλάφας και Τόσκας:
1).Σε ποιο άλλο νησί του ΒΑ Αιγαίου έχει γίνει κέντρο κράτησης παραβατικών και για πόσα άτομα;
2).Πόσα άτομα (πρόσφυγες, μετανάστες) θα παραμείνουν στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και ειδικότερα στη Χίο;
3).Ισχύει ή όχι ο μέγιστος ποσοστιαίος αριθμητικός συσχετισμός-αντιστοιχία τοπικού (γηγενούς) πληθυσμού με εισερχόμενο (πρόσφυγες, μετανάστες, επί το πλείστον Μουσουλμάνοι) εξαιτίας του γεγονότος ότι ανήκουμε –ως νησί– σε ακριτική, νησιωτική, παραμεθόριο περιοχή, πλησίον της Τουρκίας; Υπάρχει δέσμευση της ΕΥΠ ή/και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή όχι;
Ο κ. Μουζάλας και η περί αυτόν ομήγυρη επινόησε πρόσφατα μια νέα προβοκάτσια: Ότι δεσμεύεται η Ελλάδα, από τη Συμφωνία που συνήψε η Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να κρατά στα νησιά τους μετανάστες έως ότου εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους.
Ξέχασε, όμως, ο λαλίστατος κ. Υπουργός, ορισμένα ζητήματα:
1).Ότι, η ανικανότητα του Υπουργείου, στο οποίο προΐσταται, έχει ως αποτέλεσμα να εξετάζεται το άσυλο με ρυθμούς χελώνας και ακόμη αργότερα.
2).Ότι, το Υπουργείο, στο οποίο προΐσταται, δεν έχει ακόμη απαντήσει –εδώ και 1,5 μήνα– στο Δήμο Χίου, πόσες αιτήσεις ασύλου έχει χορηγήσει στους πρόσφυγες-μετανάστες στη Χίο από τον προηγούμενο Μάρτιο μέχρι σήμερα;  Πόσες ενέκρινε και πόσες απέρριψε; Για πόσες εκ των απορριφθεισών χορηγήθηκε αρνητική απάντηση και απελάθηκαν οι αιτούντες; 
3).Πόσοι πρόσφυγες-μετανάστες βρίσκονται πραγματικά στο νησί;
4).Πόσοι έχουν ήδη φύγει από το νησί έχοντας ή όχι καταθέσει αίτηση ασύλου; 
5).Πόσοι βρίσκονται στο νησί μη έχοντας καταθέσει αίτηση ασύλου και γιατί δεν απελαύνονται; 
6).Σε ποιο σημείο της περιβόητης Συμφωνίας Τουρκίας-Ε.Ε. αναφέρεται ότι, οι εδώ καταλήξαντες μετανάστες, δεν μπορούν να μεταβούν στην ενδοχώρα της Ελλάδας και όταν κληθούν προς επιστροφή να γίνει μέσω των νησιών απ΄ όπου και εισήλθαν;
7).Πότε ενεκρίθη η Συμφωνία αυτή από την Ελληνική Βουλή, ποιοι Βουλευτές συνηγόρησαν σε τούτο και ποια στάση τήρησαν οι Βουλευτές των νησιών του ΒΑ Αιγαίου και της Δωδεκανήσου; 
8).Εάν π.χ. μέσα σε 2-3 μήνες από σήμερα φθάσουν στη Χίο 5-10.000 μετανάστες, θα μείνουν εδώ; Που; Και για πόσο χρονικό διάστημα;
Κύριε Μουζάλα,
Εάν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας, παραιτηθείτε, να ησυχάσουμε κι εμείς κι εσείς. Μην ρίχνετε στην τοπική Αυτοδιοίκηση ευθύνες που δεν της αναλογούν. Και μην λέτε ψέματα, διαρκώς διαψεύδεστε για όσα λέτε.
Εσείς κυβερνάτε, όχι εμείς. Πουθενά στις αρμοδιότητες μας δεν υπάρχουν ζητήματα αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Σας έχουμε προσφέρει περισσότερα από όσα μπορούμε και από όσα έπρεπε. Το ίδιο και στους πρόσφυγες. Ασχολούμαστε καθημερινά μαζί σας και έχουμε αφήσει τις αρμοδιότητές μας
Ρίχνετε ευθύνες στους τοπικούς φορείς, όταν εσείς αδυνατείτε να διευθετήσετε ακόμη και τα πλέον απλά ζητήματα, όπως:
1).Να διαχωρίσετε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες. 
2).Να διαχωρίσετε τις εθνικότητες που η κουλτούρα και το θρήσκευμα διαφέρουν από τους συμπαρακαθήμενούς τους στα camp (ξέρετε, η συντριπτική πλειοψηφία των Μουσουλμάνων δεν γνωρίζουν από δημοκρατία, ελευθερία, ευρωπαϊκό δίκαιο, ανθρώπινα δικαιώματα…). Κι εσείς τους έχετε όλους μαζί, προκαλώντας τα επεισόδια !
3).Να διώξετε διαπαντός από τη χώρα μας τους παραβατικούς, ταραξίες, έκφυλους που δεν σέβονται τον τόπο που τους δέχθηκε, με συνοπτικές διαδικασίες.
4).Να αφήσετε την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της και για όσους αυθαιρετούν να μην στέκονται τα ΜΑΤ ως διακοσμητικά στοιχεία, αλλά ως κατασταλτική δύναμη.
5).Να αλλάξετε, τέλος, τακτική, διότι με την ανικανότητα και πλήρη διοικητική διάλυση που επικρατεί στη χώρα μας, επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνετε τροφή στα ακροδεξιά και νεοναζιστικά στοιχεία. 
Πόσο ακόμα νομίζετε ότι η χώρα θα σας αντέξει, να τη διαλύετε καθημερινά; 
Απαιτούμε εδώ και τώρα αποσυμφόρηση του νησιού. Πάρτε τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες. Εάν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε να γλυτώσει ο τόπος !-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου