Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ




ΤΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ !!




Τσοπανάκος ήμουνα προβατάκια φύλαγα!!!
Δεν εφύλαγα πολλά, καμιά πεντακοσαριά!!!

Πέρα στους πέρα κάμπους, επάνω στις πλαγιές είν' ένα μοναστήρι που παν οι κοπελιές, πήγα κι εγώ ο καημένος ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΙ να γενώ, να πάρω και μια γκλίτσα και ράσο τηλεοπτικό !!

Με τον Πολύφημο αντάμωσα , τον Μέγα ΚΥΚΛΩΠΑ Αλέξιο πασών των Ρωσιών και είπα να του συστηθώ, να πάμε να τα βρούμε να φτιάξουμε σταθμό!!

Τα γίδια και τα πρόβατα να βάλουμε εμπρός να απλωθούν στα βοσκοτόπια μας και μέχρι το γιαλό !!

Τα γελοτραγελαφικά γεγονότα των ημερών σε κάνουν να σκέφτεσαι, να τρέχεις πίσω στην ιστορία του γένους μας, την αρχαία μυθολογία, τα Δημοτικά μας τραγούδια και να προσπαθείς να συνδέσεις, να συγκεράσεις, να αντιπαρατεθείς, να αφομοιώσεις, να δημιουργήσεις και να παρουσιάσεις τα "ΝΕΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ" του τόπου μας.

Και από πού να πρωτοξεκινήσεις : από την υποβάθμιση της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας που όλη η υφήλιος έχει εντάξει στα σχολεία της, από τα μαθήματα ιστορίας και θρησκευτικών; Των ακρογωνιαίων λίθων της διατήρησης του  Ελληνικού Έθνους!!

Ας όψονται οι εγκληματίες του έθνους μας!!
Από τα βοσκοτόπια της Ιθάκης όπου ο χοιροβοσκός του Οδυσσέα Εύμαιος, μαζί με το πιστό σκυλί του ΑΡΓΟΣ, λαλούσε και  έτρεφε τα γουρούνια την εποχή της Πηνελόπης για να απολαμβάνουν και να ζουν πλουσιοπάροχα, τα αρπακτικά της  εποχής της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ οι ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ!! 
Σας θυμίζει κάτι!!;


Το ''καλογεράκι με την γκλίτσα''


Σήμερον βέβαια το καλογεράκι με την γκλίτσα έβγαλε το ΜΑΤΙ του Πολύφημου Κύκλωπα Μέγα Αλέξιου πασών των Ρωσιών και τοποθέτησε στο κούτελό του μεγαλοπρεπές Γυάλινο, Τηλεοπτικό, τεραστίων διαστάσεων για να εκπέμπει από τα βουνά της Ιθάκης του ΟΔΥΣΣΕΑ  σ' όλον τον κόσμο, μέχρι την πατρίδα μου τη Χίο την γενέτειρα του ΟΜΗΡΟΥ και να προσκαλεί τους 3500 και κάτι ψιλά ακόμα επενδυτές να κατακτήσουν τις πλαγιές και τα βοσκοτόπια της ΙΘΑΚΗΣ, να κτίσουν βίλες, ξενοδοχειακές μονάδες, θέρετρα και ό, τι άλλο φανταστεί ο νους του ανθρώπου.


Κλεμμένη Ελληνική γνώση στον χάρτη της Χίου από τον   Πίρι Ρέις


Στα νησιά του Αιγαίου και ειδικά στη Χίο οι επενδυτές έφτιαξαν μαγαζιά που "άνοιξαν", εξοχικά σπίτια που "διάλυσαν", περίπτερα που "περιποιήθηκαν", μαχαίρια που "ακόνισαν" και τόσες άλλες αξιέπαινες "επενδύσεις".

Όσο για τον καλό μας και ξακουστό γιατρό Μαιευτήρα Γυναικολόγο που ξέχασε τον όρκο του Ιπποκράτη και μας αραδιάζει συνεχώς με ψέματα και μπαρούφες, πότε αυγά και πότε καλάθια, που τα δυο τελευταία χρόνια έχει διδαχθεί από τον μέντορά του αρχιψεύταρο, μήπως ήρθε η ώρα ή να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του ή να επιστρέψει και πάλι στους γιατρούς χωρίς σύνορα, καθ' ότι τα δικά μας σύνορα τα αφάνισαν.

Και να γνωρίζει πολύ καλά αυτό το κυβερνητικό συνονθύλευμα ότι όσο φιλήσυχοι, ήρεμοι, δοτικοί, άνθρωποι της προσφοράς και της συμπόνιας, της ευεργεσίας και της αλληλεγγύης είναι οι Χιώτες, όταν τους θίξουν την Εθνική τους αξιοπρέπεια, ενίοτε γίνονται και ΗΡΩΕΣ.

Η Χίος δεν έχει μόνο τον ΟΜΗΡΟ, τον Αδαμάντιο ΚΟΡΑΗ, τον Γιάννη Ψυχάρη και τόσους άλλους (μεγάλο πλήθος) ανθρώπων των γραμμάτων, του πολιτισμού και των τεχνών.  Έχει αναδείξει και έναν Κων/νο ΚΑΝΑΡΗ, έναν ΙΑΣΟΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ και τον χωριανό μου Καλλιμασιώτη  Αεροπόρο Κώστα Δ. ΠΕΡΡΙΚΟ. Και όσοι απ' αυτούς αγνοούν την Ιστορία είναι καιρός να διαβάσουν και να ξεστραβωθούν το τι
μπορεί να πράξει ακόμη και ένα φιλήσυχο παιδάκι όταν του πάρεις τη σοκολάτα από το στόμα του.
   
Ο Θεός να βάλει το χέρι του, μήπως και συνέλθουν από το λήθαργο της Μ@λ@κί@ς και της αποχαύνωσής τους .

 ΚΑΛΕΣ τηλεοπτικές ειδήσεις
 με καλογερίστικα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ        

 Χίος 18/9/2016
 ώρα 5:30 μ.μ.

              


                                                                                                    






 Λευτέρης Πυκνής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου