Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

ΑΓΙΑ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ








Μπάμπης Ζωντός

Αντιπρόεδρος  
''ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν.''





Αγαπητέ Φίλε και Συνάδελφε
Καπετάν Μιχάλη Καριάμη

Διάβασα το «Παράθυρο της Ελπίδας σου», με ημερομηνία τέλη Δεκεμβρίου 1995. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στη δυνατή σου πέννα και στο Λογοτεχνικό σου ταλέντο. Γιατί είναι χάρισμα Θεού και δωρεά του Πατέρα σου και της Μητέρας σου, όπου σου τα προσέφεραν στην απειροελάχιστη μοριακή και αρχική σου ύπαρξη. Όμως, δεν ξέρω από πού να αρχίσω . Προσπαθώ να βρω τα πρώτα και βασικά ερεθίσματα. Την αρχική άντληση δύναμης, για την εξουδετέρωση του Ψυχικού σου Μαρτυρίου και της περιπέτειας σου. Πιστεύω ακράδαντα σε τούτη τη Ψυχική Δύναμη. «Η πίστη σου σε έσωσε», κατά Χριστόν διδασκαλία. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», κατά την ρήση του Αρχαίου Ελληνικού Πανθέου.
                                                                     
Όμως η γυναίκα σου, η Φωτεινή σου, με την αγάπη της, αλλά και η δική σου για την ύπαρξη σου, τα παιδιά σου, έβαλε στα χέρια σου και στο μυαλό σου,  την «Αγία Σανίδα Σωτηρίας σου».                                                      
Έγινε η μετάλλαξη της ύλης. Άκουσε και ακολούθησε κατά γράμμα και αυστηρά την Πνευματική σου Δύναμη της Θέλησης. Της Δικής σου, της Φωτεινής σου, των Παιδιών σου και ο Θεός, συμφώνησε απόλυτα. Αυτά είναι τα επακόλουθα της Πνευματικής θεϊκής Δύναμης, που αντλεί η Ψυχή του κάθε δυνατού χαρακτήρα. Όπου η Πίστη επιδρά   καθολικά και υποτάσσει την Ύλη.  Αυτό είναι ένα θαύμα παράξενο, ανάμεικτο πνευματικά, προς μίμηση  πολλών που έχουν μπερδέψει την εφήμερη παρουσία τους, γιατί αγνοούν την πνευματική δύναμη και θέληση οποιουδήποτε Δημιουργού, που (κατευθύνει και υποτάσσει την ύλη). Δεν επεκτείνομαι περισσότερο, προς αποφυγή… Χαίρομαι που είσαι σήμερα καλά κοντά μας και στην οικογένεια σου.                                                          
Συγχαρητήρια για την δύναμη και το κουράγιο σου, την αγάπη σου για την Ζωή, που απαρτίζουν τα αγαπημένα σου πρόσωπα, παιδιά, σύζυγος, εγγόνια, φίλοι κλπ. Σήμερα όμως, θα προσθέσω ένα μικρό λιθαράκι στην πίστη σου, όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Στωικοί Φιλόσοφοι. «Χαίρε και χαίρου, μηδέ αγανακτείς  και σ’ εαυτόν λυπείς , διότι το φέρον και πάλι σε φέρει». Χρόνια Πολλά – Χαρούμενα Χριστούγεννα – Καλή Χρονιά – Υγεία – Χαρά – Ευτυχία – Αγάπη σε όλους. Όλοι μας έχουμε την ανάγκη των αγαθών.

Με ιδιαίτερη Εκτίμηση και Συναδελφική Αλληλεγγύη
                                                            
Αθήνα 24 – 12 - 2016






4 σχόλια:

  1. Είσαι απίθανος, γιατί γνωρίζεις την αγορά και το ενδιαφέρον των φίλων σου και των αναγνωστών σου. Είσαι και ταλαντούχος στη σύνθεση του τύπου.
    Μπάμπης Ζωντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καπετάν Μπάμπης είναι μια μεγάλη κι αθόρυβη μορφή των σύγχρονων ελληνικών γραμμάτων. Πολυγραφότατος και θαλασσινός της προσφοράς πλουτίζει με τα βιβλία του την κοινωνία έξω από τα κυκλώματα της ευνοιοκρατίας!Καπετάνιος της θάλασσας,της ζωής και των γραμμάτων αξίζει της εκτίμησης και του σεβασμού μας.Εύγε φίλε Συγγραφέα Καπετάν Μπάμπη. Τιμάς τους Καπεταναιους κι όλους εμάς που προερχόμαστε από ναυτικές οικογένειες.

    Konstantinos Kareglis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Konstantinos Kareglis - Μπάμπης Ζωντός   Καλημέρα και στους δυο σας ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ το 2017.....Ότι και να πούμε για τον καπετάν Μπάμπη Ζωντό, το γνωρίζουμε ότι θα είναι πολύ λίγο για τον έργο, την ανθρωπιά την επαγγελματική και συνδικαλιστική του υπόσταση. Ζητώ συγνώμη από τον ταπεινό ''ιερωμένο'' της ναυτιλίας μας, δεν θα είναι υπερβολές ούτε κολακείες αυτά που θα προσθέσω, άλλωστε δεν θα ήταν φίλος μου. Αυτές τις Μαύρες ημέρες, με την όλη παρουσία- στάση και την εν γένει προσφορά του, αποτελεί Φωτεινό Φάρο. Κόσμημα για την Ελλάδα - την Ναυτιλία - τους Χώρους που τιμά με την παρουσία του.Την Ομάδας μας.....Σε Θαυμάζω καπετάν Μπάμπη και σε ευχαριστώ για την πολύτιμη Φιλία σου.

    καπετάν Μιχάλης Γ. Καριάμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ,Κ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΜΟΥ. ΜΕ ΤΙΜΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΟΙΛΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ. ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΏΠΙΟΝ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

    Μπάμπης Ζωντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή