Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΤΕ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ... !



FRONTEX και ΜΚΟ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΤΕ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ !!!!  


ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΕΝΑ ΓΑΪΔΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ !!!!

Λόγω εορτών έλεγα να μην καταγράψω την επικαιρότητα. Με αναγκάζετε όμως να σας μιλήσω στα Γαλλικά!! Οι παλιοί έλεγαν "στην ώρα του  βλαστήμησε και ψυχικό μην κάνεις". Και να θέλεις να αγιάσεις δεν σ'αφήνουν ήσυχο! Τόσους μήνες αγωνιζόμαστε, φωνάζαμε να φύγουν από το νεκροταφείο του Μυρσινιδίου οι μετανάστες και να μην μαγαρίζουν τα μνήματα των προσφιλών μας προσώπων. Πιστεύω να μην λησμονήθηκαν οι πράξεις ασέλγειας των μεταναστών, η βρομιά, η δυσωδία, τα περιττώματα, η λασπουριά και η άθλια εξευτελιστική εικόνα που επικρατούσε για επτά μήνες τουλάχιστον.


Ήρθε επιτέλους η σωτήρια έμπνευση του Σταμάτη Κάρματζη και με την χορηγία της οικογένειας Ζαφειράκη βρέθηκε ένας τόπος φιλόξενος, άνετος, με ευκολίες εξυπηρέτησης να μην βρέχονται, να μην κρυώνουν, να μην τσαλαβουτούν μέσα στις λάσπες και τώρα οι κυρίες και οι κύριοι της Frontex και των ΜΚΟ ζητούν και τα ρέστα της πατάτας.





Τους πείραξε η οροφή με τις αμιαντολαμαρίνες που βρίσκονται τόσα χρόνια στην οροφή των κτιρίων και δούλευαν υπό την σκέπη τους τόσες εκατοντάδες  Χιώτες εργάτες και αφεντικά.
Για φαντάσου!! Μετά τόσα χρόνια έπρεπε όλη η περιοχή να βράζει από καρκίνο!
Βρε δεν ντρεπόμαστε λιγάκι!!!                                  

Δεν φτάνει που αμείβεστε πλουσιοπάροχα, που βρήκατε κάποια δουλειά που την έκαναν και την κάνουν ακόμη πρόθυμα οι εθελοντές και εθελόντριες τις Χίου, είτε Αστυνομικοί είτε Λιμενικοί είτε τοπικές εθελοντικές οργανώσεις και σας βρομάει το ένα και το άλλο, μην αγγίξετε εδώ, μην ακουμπήσετε εκεί ακόμη και με γάντια κάποιο αντικείμενο.

Μην αναπνεύσετε τον αέρα, φροντίστε να κυκλοφορείτε με μάσκα οξυγόνου και με φιάλη στην πλάτη.Μπορείτε να μας πείτε τέλος πάντων τι μας προσφέρετε εμάς τουλάχιστον στη Χίο;
 Δεν ξέρω σε άλλα νησιά και περιοχές τι γίνεται!! Αν δεν σας αρέσει να ξεκουμπιστείτε να μας αδειάσετε την γωνιά, να μας αφήσετε να τα βγάλουμε μόνοι μας πέρα, όπως μέχρι σήμερα.

Δεν σας χρειαζόμαστε!!!
Δεν σας έχουμε ανάγκη!!

Δεν χρειαζόμαστε στα κεφάλια μας αφεντικά και φωστήρες διευθύνοντες. Γνωρίζουμε πολύ καλά να ξεπερνάμε μόνοι μας τις δυσκολίες.
Ως εδώ και μη παρέκει!!!
Ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα, και όποιος θέλει την κοπανά και φεύγει!!!


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με αγάπη και Υγεία!!!

                                                                         
Λευτέρης Πυκνής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου