Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

«ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙΠΕΘΑΙΝΕΙ»

 

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ                                                                                 

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 10, 82131 ΧΙΟΣ

 ΤΗΛ: 22710 – 27162,  E-MAIL: pesnatchiou@gmail.com

 

 







Χίος, 7Νοέμβρη 2022

 

«ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙΠΕΘΑΙΝΕΙ» - «ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ»

 

Είναι ξεκάθαρο πλέον ενόψει του χειμώνα ότι τα λαϊκά νοικοκυριά θα περάσουν δύσκολα, εξαιτίας της ενεργειακής φτώχειας που προκαλούν η «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, η «πράσινη μετάβαση» και οι επεκτατικές αντιπαραθέσεις.

Είναι πραγματική πρόκληση όμως να εμφανίζονται τα διάφορα pass, voucher, καλάθι του νοικοκυριού, σαν αντίδοτο στη φτώχεια, σαν κάποιο «αντιστάθμισμα» της τεράστιας απώλειας. Αυτές οι «λύσεις», που παρουσίασε ξανά από το βήμα της ΔΕΘ η κυβέρνηση αποτελούν μέρος της ίδιας πολιτικής που βαθαίνει τη φτώχεια, που την απλώνει σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους και ανέργους.

Στην πραγματικότητα, αυτά τα pass, τα voucher και το καλάθι του νοικοκυριούαποτελούν το εργαλείο με το οποίο η κυβέρνηση επιτίθεται στο λαϊκό εισόδημα και κόβει πόρους από παντού, για να παρέχει κίνητρα στο κεφάλαιο.

Δεν είναι καινούργια μια τέτοια προσπάθεια, αντίθετα γνώρισε μεγάλες «δόξες» στα χρόνια της προηγούμενης βαθιάς οικονομικής κρίσης. Και δεν φτάνει η κοροϊδία, καθώς η κυβέρνηση επιστρατεύει ξανά την «ατομική ευθύνη», αυτήν τη φορά στο φόντο της εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας για την «εξοικονόμησή» της, βάζοντάς μας το δίλημμα αν θα ζεσταθούμε τον χειμώνα ή όχι.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι έχουν να αντιπαραβάλουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Απέναντι στα «κοστολογημένα» και «στοχευμένα» μέτρα της κυβέρνησης, έχουμε να αντιπαραβάλουμε τις τεράστιες δυνατότητες για ολόπλευρη ικανοποίηση των αναγκών μας, δυνατότητες τις οποίες δημιουργήσαμε παράγοντας σε όλο τον εργασιακό μας βίο και τις οποίες συνεχίζουν να δημιουργούν οι σημερινοί Ναυτεργάτες - εργαζόμενοι, με τον πλούτο που παράγουν, με τα χέρια και με το μυαλό τους.

Απέναντι στην προετοιμασία για «πολλά δύσκολα χρόνια», απαιτείται να απαντήσουμε με ένταση της πάλης παντού, για αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς εδώ και τώρα, για φθηνό ρεύμα και καύσιμα, για πλαφόν στα είδη πλατιάς κατανάλωσης κ.ο.κ.                                Οι συνταξιούχοι μπορούν να κάνουν τη δική τους προετοιμασία, συγκεντρώνοντας δυνάμεις,να οργανώσουμε σαρωτική αντεπίθεση, για να ζήσουμε όπως μας αξίζει στον 21ο αιώνα.

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 9 Νοέμβρη που κήρυξαν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα Ναυτεργατικά Σωματεία, και καλεί όλη την Ναυτική Οικογένεια της Χίου στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 11.00 π.μ.

Είμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε στο ακέραιο την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Στις 9 Νοέμβρη ενώνουμε τις δυνάμεις μας με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, ενάντια στην πολιτική που συνεχίζει να υπηρετεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, που θέλουν να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι.

Στις 9 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην κινητοποίηση γιατί δεν ανεχόμαστε το «βαρύ χειμώνα» που μας προετοιμάζουν, μας λένε με θράσος «όποιος δεν προσαρμοστεί θα πεθαίνει».

Στις 9 Νοέμβρη συμμετέχουμεστην κινητοποίηση γιατί δεν σκύβουμε το κεφάλι στην ακρίβεια σε ενέργεια, είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Στις 9 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην κινητοποίηση και διεκδικούμε, ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις - μισθούς με βάση τον πληθωρισμό, δουλειά με ΣΣΕ, προστασία των ανέργων, μέτρα για υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση προς όφελος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Στις 9 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην κινητοποίηση γιατί δεν θέλουμε να πληρώσουμε για την πολιτική των επεκτατικών ανταγωνισμών, που προκαλεί τους πολέμους, την ακρίβεια, την φτώχια, την πείνα, για να αυξάνουν διαρκώς τα κέρδη τους εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι.

Στις 9 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην κινητοποίηση γιατί προκλητικά αρνούνται από το 2009 οποιαδήποτε συζήτηση για την ανανέωση της ΣΣΕ στα ποντοπόρα. Παραβιάζουν ακόμα και τα ελάχιστα, που προβλέπονται στις ΣΣΕ στα επιβατηγά πλοία, με μειωμένες οργανικές συνθέσεις, όπου με την εφαρμογή του ν.4150/2013 χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας, με διαρκή κίνδυνο για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Απαιτούμε:

● Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα!, Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

● Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.

● Να καταργηθεί η πραγματική Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων(ΕΑΣ) που είναι υπερ-πολλαπλάσια της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης που διατείνεται από την Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της(ΜΜΕ) ότι καταργείται.

● Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Χίου και το ΕΚΑΒ.

● Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

● Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

● Να δοθεί τέλος στον καταστρεπτικό επεκτατικό πόλεμο με τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε και απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.

«ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ», σε αυτή τη φράση μνημείο κυνισμού του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών «κυρίου» Πέτσα ένα έχουμε να πούμε,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ, Θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του στο δρόμο του,…… ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

Στις 9 Νοέμβρη πρέπει να δώσουμε την μεγαλύτερη απάντηση…..Φτάνει πιά, καμμιά αναμονή, Ξεσηκωμός να μην πληρώσει πάλι ο ΛΑΟΣ!!

«Δε θα ξεπαγιάσουμε όλο το χειμώνα καμιά αναμονή όλοι στον αγώνα»

 

Με Συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούςΔ.Σ ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ

2 σχόλια:

  1. Πηνελόπη Πειραιάς
    Τα λαϊκά νοικοκυριά προσκυνησαν όπως και το ΚΚΕ δυο χρόνια την δήθεν υγειονομική χούντα...
    Όλοι στο ίδιο κόλπο είναι κάπτεν αλλά όταν φοράς κομματικά γυαλιά δεν το βλέπεις
    Κάνατε Θεό σας το μπόλι ήταν πρόβα για ότι θα ακολουθήσει..
    Περαστικά σας
    Περαστικά μας...
    Επισιτιστική ενεργειακή κρίση
    Όλα στημένα παγκοσμίως
    Όταν προσκυνάς μια φορά είσαι για πάντα δούλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιαννης μυλωνας
    Μέλος με κορυφαία συνεισφορά
    θα τα φιαξη ολλα ο μιτσοτακης είναι και ο πρώτος που θα κανη οικονομία στο ρεύμα θα αναβη το λιχναρη για οικονομία ηλεκτρικής ενεργιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή