Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Προσωπικά αποφθέγματα του αρθρογράφου του Γεωργίου Εμ, Δημητράκη και άλλων:

 

 

            



 

-«Τι να τους κάνει τους Ελληνες. Φιλοπάτριδες με μεγάλα οράματα χρειάζεται η Πατρίδα μας»

 -«Η γλώσσα δεν είναι μόνο ένα μέσο επικοινωνίας. Κουβαλάει την Ψυχή του Λαού μας και όλη την Ιστορία  και την ευγένειά του. Εκείνος που δεν καταλαβαίνει την σιωπή σου, δεν καταλαβαίνει ούτε την γλώσσα σου»

 -«Τα δώρα των ταπεινών ανθρώπων είναι ανεκτίμητα και διαχρονικά»

 -«Εις την πολιτική η αγάπη ενώνει και απελευθερώνει, η εξάρτηση ελέγχει και υποδουλώνει»

 -«Τα 5 Δ της πολιτικής αυθαιρεσίας: διαστροφή, διαφθορά, διαπλοκή, δυσωδία, δυσκαμψία»   

 -«Εις την πολιτική η αυτοκάθαρση του βούρκου είναι αδύνατη. Εφικτή μόνο απο υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας»--«Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός( 1714-1779):Κανείς δεν μπορεί να ανέβει εις το σβέρκο σου, αν προηγουμένως δεν σκύψεις»

  -«Θάρρος, δύναμη και φως για να ενισχύσουμε τις φωτεινές δυνάμεις. Η νίκη είναι κοντά»

-«Η πολιτική του Βερολίνου, απο το 1870/71, ντροπιάζει την Γερμανία και προσβάλλει την Ευρώπη και την Ανθρωπότητα»

-«Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά οικολογική καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών, με ολέθριες τώρα συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα, οι οποίες οφείλονται μόνο εις την εγκληματική πλεονεξία και απληστία των ανθρώπων».

-«Αίσωπος ( 625-564 π.Χ ): Η Θεία Δίκη επιβλέπει τα πάντα και απονέμει εις τον καθένα αυτό που του  αξίζει»

 -«Κομφούκιος(551-479 π. Χ.): Σε μία χώρα που κυβερνάται καλά, η φτώχεια είναι ντροπή. Σε μία χώρα που κυβερνάται άσχημα ο πλούτος είναι ντροπή»

 -«Αριστοτέλης Ωνάσης(1906-1975): Θα έρθει μια μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης θα αποθηκευτεί εις τις τράπεζες, τις πολυεθνικές και σε  τόσο λίγους, που οι μη κατέχοντες θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει την ζωή των λίγων κατεχόντων κόλαση»

-«Αριστοτέλης Ωνάσης: Το να είσαι φτωχός λύνεται, δεν είναι πρόβλημα. Το να είσαι φτωχός εις το μυαλό είναι πρόβλημα και δεν λύνεται με τίποτε»

-«Αριστοτέλης Ωνάσης: Αν κάποιος είναι μέτριος, θα περάσει εύκολα απαρατήρητος. Αν όμως είναι εξωφρενικά επιτυχημένος, είναι ύποπτος»

   

  -«Γεώργιος Εμ.Δημητράκης Δεν μπορείτε να φαντασθείτε πόσο θαυμάζω τους ανθρώπους που σκέπτονται που σκέπτονται, και που η σκέψη είναι το νόημα της ζωής. Δυστυχώς όμως σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέπτονται. Αρέσκονται μόνο να   ακούνε και να αφήνονται εις την καταναλωτική τους μανία και την ολέθρια πλεονεξία και απληστία,  που έφεραν και την οικολογική καταστροφή, τις συνέπειες της οποίας πληρώνει ο κόσμος και ο Πλανήτης μας με  την κλιματική αλλαγή.

      Κρίμα για την πορεία της ανθρωπότητας, το μέλλον και η τύχη της οποίας είναι  τώρα  πολύ δυσοίωνο!»

 

-«Γεώργιος Εμ.Δημητράκης. Ο Πολιτισμός που παράγει Πνεύμα ήταν απο αρχαιοτάτων χρόνων η ανυπέρβλητη και αιώνια δύναμη των Ελλήνων, για αυτό απεχθάνονταν την βαρβαρότητα που παράγει μόνο πλούτο και ασύδοτη πλεονεξία. Οι αναμνήσεις δεν είναι μόνο για το παρελθόν, καθορίζουν και το μέλλον. Τα συναισθήματα είναι φευγαλέα, ενώ οι συγκινήσεις μένουν βαθιά. Η αλήθεια πρέπει όμως να λέγεται, για να ακούγεται. Οι άνθρωποι, δυστυχώς, είναι όμηροι μιας κοινωνίας της βαρβαρότητας, της σιωπής, αδιαφορίας, ωχαδερφισμού και της βίας των βολεμένων. Εν κατακλείδι, για ότι βλέπεις και υπάρχει, δεν υπάρχει εξήγηση! Η γλώσσα δεν είναι μόνο ένα μέσο επικοινωνίας. Κουβαλάει την Ψυχή του Λαού μας, όλη την Ιστορία και την ευγένειά του. Εκείνος που δεν καταλαβαίνει την σιωπή σου, δεν καταλαβαίνει ούτε την γλώσσα σου».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου