Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ





Ανοικτή επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων !



Παίρνω το θάρρος σαν Ακρίτας και ενεργός πολίτης και απευθύνομαι στις δύο κυρίες του Υπουργείου Παιδείας την Υπουργό κυρία Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό κυρία Σοφία Ζαχαράκη που έχουμε γνωριστεί στην Χίο για το εξής εκπαιδευτικό θέμα της πατρίδας μας και δει των Ψαρών ! Χθες του Αγίου Δημητρίου και τηλεφώνησα στον φίλο μου υπερήλικα των 90 χρονών να τού ευχηθώ για την γιορτή του τον ευπατρίδη Ψαριανό Δημήτριο Γ. Ανδριάνα που πιστεύω ότι ο ίδιος είναι ο πολιτισμός των Ψαρών !







Έχει γράψει και εκδώσει πάνω από 35 τόμους βιβλίων πού αφορούν τα Ψαρά και έχει δημοσιεύματα σε εφημερίδες και περιοδικά πάνω από πέντε χιλιάδες !

Το μεγάλο παράπονο του είναι γιατί έχει αφαιρεθεί από τα σχολικά βιβλία το ποίημα του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού  «Στων Ψαρών την Ολόμαυρη Ράχη , περπατώντας η Δόξα μονάχη, μελετά τα λαμπρά παλικάρια, και στην κόμη στεφάνι φορεί, γεναμένο από λίγα χορτάρια, που είχαν μείνει στην έρημη γη !» Έχει παλαιότερα απευθυνθεί στο Υπουργείο Παιδείας αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία ! Γνωρίζετε πολύ καλά πότε και γιατί γράφτηκε αυτό το ποίημα που ξεσήκωσε την ανθρωπότητα !





Επειδή αύριο έχουμε μία από τις μεγάλες Εθνικές μας γιορτές σας υποδεικνύω και σας παρακαλώ και εγώ σαν Ακρίτας πατριώτης σε επόμενη ανανέωση των βιβλίων εάν είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί και το εξαίσιο ποίημα του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού… Στων Ψαρών την Ολόμαυρη Ράχη ! Εύχομαι Χρόνια Πολλά για την 28η Οκτωβρίου 1940 και επιτυχία στο έργο του Υπουργείου Παιδείας !
Χίος 27 Οκτωβρίου 2019













Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς
Καλλιμασιωτης





6 σχόλια:

  1. Αφτο το ποιημα για τα σημερινα σκουπιδια ειναι φασιστικο πρεπει να εξιμνουμε τα ηρωικα κατορθοματα του Φισσα και των αναρχοαπλιτων τωων εξαρχειων . Αμ ο Μητσοτακις δεν κανει τιποτα τοτε το κακο θα συνεχιζετε πιοι κυβερνουν τα Μ Κ Ο του καθε κοπρου που πληρωνονται απο κατι τιποτενια διποδ ζωα σαν τον Σωρος μας τα εχουν ζαλισει με την πολιτισμικοτιτα παρτε τους με τοις πετρες . Αυριο εορταζομε το τρανο Ο Χ Ι που τα αριστεροαπολιφαδια του κομμουνισμου το εχουν μολινει

    George Kapranos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένω απάντηση της υπουργού. Ερώτηση : από τα βιβλία το αφαιρέσαν, μάσα στις τάξεις μπορεί να αναρτηθεί σάν πίνακας, έστω στα σχολεία του Νομού.Δηλαδή σε λίγο θα ξεγραψουμε την 28η και 25η Μαρτίου αντίστοιχα.

    Αχιλλεας Αμπαζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύγε πατριώτη Λευτέρης !!!!! Λευτέρης Πυκνής

    Theofilos Zannaras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο κείμενο που με μρίσκει απολύτως σύμφωνο... Πολλά μπράβο στον Κύριο Πυκνή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή