Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Προσφυγικό Μεταναστευτικό...




Πρέπει νομίζω να ξεχωρίσουμε τα ζητήματα και να μη τα θέτουμε όλα μαζί.
Άλλο ο άνθρωπος που χρήζει βοηθείας και θα είναι απάνθρωπο να μη βοηθήσουμε....

Άλλο αυτός που έρχεται απλά για μια καλύτερη ζωή και θα πρέπει να υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις........,
Άλλο τα θύματα μιας προπαγάνδας που τους υπόσχεται μια νέα ζωή στην Ευρώπη χωρίς ποτέ να την βρίσκουν αλλά μετατρέπονται σε φθηνά αναλώσιμα εργατικά χέρια,
Άλλο η σκοπιμότητα και η αισχροκέρδεια των δουλεμπόρων οι οποίοι εκμεταλλεύονται και προκαλούν την κατάσταση........
Άλλο το σκοτεινό έργο και η χρηματοδότηση των διαφόρων ΜΚΟ που δρουν ανενόχλητες και υποκαθιστούν πολλές φορές το κράτος....
Άλλο το σχέδιο αλλαγής της πληθυσμιακής σύνθεσης της χώρας που αποτελεί έναν υπαρκτό πλέον κίνδυνο.........
Άλλο, ... η ... χωρίς να το καταλαβαίνουμε εξυπηρέτηση του συγχρόνου δουλεμπορίου με την μηδενική πολιτική αποτροπής και διαφύλαξης των συνόρων μας αλλά και της μετατροπής της χώρας μας σε ελεύθερο χώρο υποδοχής.
Σε μια τέτοια κατάσταση .... δεν είναι εύκολο να διαχειρίζονται τα πράγματα.
Ούτε με ικανοποιεί η φυλάκιση ουσιαστικά, αυτών των ανθρώπων.
Ούτε η ασύδοτη δράση και προβληματική συμπεριφορά που έχει παρατηρηθεί βέβαια...
Πως μπορεί να είναι ενιαία η αντιμετώπιση στις 88 εθνότητες μεταναστών που έχουν καταγραφεί;
Πως μπορούν να συμβιώνουν επί μακρόν άνθρωποι με μηδενική ανοχή στη διαφορετικότητα λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων συνήθως ακραίων;
Γι αυτό και οι μεταξύ τους διαμάχες είναι καθημερινότητα.
Ποια είναι η χρυσή τομή; ποιό το όριο; για πόσο θα αντέξουμε οικονομικά να προσφέρουμε ως χώρα και ως άνθρωποι ήδη πτωχευμένοι; ....... και όταν δε θα μπορέσουμε άλλο, όταν οι αριθμοί δε θα είναι διαχειρίσιμοι;
Όταν οι άνθρωποι αυτοί αντιδράσουν στον συνεχή εγκλεισμό τους και στις υποβαθμισμένες δομές που πρόχειρα στήνονται; τι θα γίνει μετά; ......
Ερωτήματα που δεν έχουν, ικανοποιητική ή ασφαλή απάντηση....

Ας μας φωτίσει ο Θεός να ισορροπήσουμε ανάμεσα σε άκρα, συμφέροντα, σκοπιμότητες, σχεδιασμούς,
διασώζοντας την ανθρωπιά μας σε καιρούς απύθμενης απανθρωπίας....


ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ



*                    *                    *                    *        




Υγ. Με ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στον Αδελφοφίλο μου κ. Μανώλη Φύσσα, για την αποστολή του κειμένου
Καριαμομίχαλος





17 σχόλια:

  1. Περασαμε και χειροτερα Καπετανιε... Μην ξεχνατε μια χουφτα ξυπολητοι αμορφωτπι πεινασμενοι με καρδιες λεοντων και πάθος για την ελευθερία ηταν!Το πριβλημα ειναι οι εισβολες!!!που ειναι άκρως επικινδυνες!!!Δεν ειναι ουτε πρισφυγες πολεμου ουτε μεταναστες Ειναι ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ που εισβαλουν ως μεταναστες! Δεν ειναι ουτε παρατυποι οπως λενε και αυτο διοτι ουδεμια απο αυτες τις χωρες ειναι ομορη προς τη δικη ουτε οι εμπολεμες ουτε οι μεταναστες νομιμοποιουνται!!!Οπως και ολοι οσοι κατα το παρελθον νομιμοποιηθηκαν προς αγραν ψηφων!!!Η πτωχευμενη Ελλας επρεπε πρέπει για το λαο της να κλείσει τα συνορα της!Οπως επρεπε πρεπει ταχυτατα κσθε σπιθαμη γης να καλλιεργηθει αμεσα οπως και η κτηνοτροφια! Δεν εχουμε χρονο Αν τα τυμπανα του πολεμου ηχησουν απο εδω το βεβαιο ειναι οτι το κεφαλαιο θα αποσυρθει και θα πεσει πεινα!!!ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ!!!Αν εγω μια συνταξιούχος νοικοκυρα 60 ετων βλεπω αυτά.... Οι αλλοι πως και δεν τα βλέπουν???Επιπλέον σε ολο αυτο που γινεται δίπλα μας η Ελλας ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΥΔΕΤΕΡΗ για την προστασία του λαου της. Εχετε βημα προτρεψτε επιστροφη ταχιστα στη γη και απελευθέρωση απο τους εισβολεις... Βλεπετε τι γινεται στη Σαμο αλλα και στη Λεσβο Τρεμω για την Αθηνα που αν κυκλοφορησει κανεις στο κεντρο και περιξ της Ομονοιας νομιζεις οτι δεν βρισκεσαι στην Ελλαδα πλέον!!

    Κωνσταντίνα Τζούγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυρία Κωνσταντίνα Τζούγα... Σαν Απόγονος Κυνηγημένων ανθρώπων και σαν Έλληνας λαός αιώνιων μεταναστών (Η Αμερική και η Αυστράλια γέμισαν από παράνομους Έλληνες Ναυτικούς τα πρώτα χρόνια...!!!) Διαφωνώ σε πάρα πολλά από όσα λέτε...Συμφωνώ μαζί με τον κ ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΥΣΣΑΣ και τον Σοφό Ιερομόναχο σε πάρα πολλά... Μη με περάσετε για συναισθηματικά Αφελή...Σας προτρέπω να διαβάσετε το σχέδιο του Ριχάρδου Κουντενχόβε Καλλέργη (Richard von Coudenhove-Kalergi ) και τότε θα δείτε το τι συμβαίνει σήμερα και γιατί....Δυστυχώς είμαστε μια μικρή - ανίσχυρη και ασθενέστατη χώρα με πολιτικούς κάθε χώρου οι οποίοι άγονται και φέρονται ,,,,,,από τα κελεύσματα των άσπονδων φίλων- συμμάχων μας ... Nicholas D. Chatzimanolis...Σταματώ εδώ.....!!!

      ΜΚαριάμης

      Διαγραφή
  2. Αδερφέ μου Μανώλη... σε ευχαριστώ για την αποστολή του κειμένου....Η πιο σωστή άποψη αυτή του ιερωμένου από όσες έχω ακούσει μέχρι τώρα ....!!!!

    Καριαμομίχαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καπετάν Μιχάλης Καριάμης Καπετανιε ελαχιστοι απο συτους ειναι μεταναστες.... Ελαχιστοι!!!! Και ακομη οσοι ειναι λογω γεγονοτων γυρω μας και οικονομικης μας καταστροφής αν προκυψει κατι θα αδυνατουμε να τους σιτισουμε!!!Τοτε!!!???Αλλωστε και οσοι ηρθαν ως κυνηγημενοι υποφερουν στα στρατοπεδα που στοιβαζονται χωρις μελλον προοπτικη ελπιδα σρ μια χωρα που τα ιδια τα παιδια της μεταναστευσαν λογω ελλειψης εργασιας! Δεν διαφωνω μαζι σας.. Αλλα δεν εχουμε δυναμεις...και το μελλον μας φανταζει δυσκολο με τα οσα συμβαινουν περιξ!!Η Ελλας τιμουσε τον Ξενιο Δια παντοτε! Δεν εβγαινε ομως σπο το σπιτι της για να τον τοποθετήσει μεσα!! Και απεκρουε εισβολεις! Αυτή ολη η αναγνωση ειναι διπλη Υπαρχει η πλευρά που λέει.. Πρωτα προστατευουμε το σπιτι μας και η αλλη που βλέπει σφαιρικα το ζητημα και ανθρωπιστικα βεβαιως Τι προεχει απο τα δυο????

    Κωνσταντίνα Τζούγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προέχει η Λογική και η πραγματική εκτίμηση των δυνάμεων και των δυνατοτήτων σου ...Δεν μου αρέσει το ότι συμβαίνει.... ΑμερικανοΕυρωπαίοι μου το επιβάλουν - Θα μας καταστρέψουν ολοσχερώς αν τους πάμε κόντρα ...Αυτοί ήμαστε ...Εμείς με την πάντα ανερμάτιστη πολιτική μας τους φέραμε εδώ...Είμαστε ο Αδύναμος κρίκος... Οι Αφρικανοί δεν περνούν από την Σέουτα στην Ευρώπη αλλά από την Ελλάδα ,,,κάτι λέει αυτό,,,Βρέστε τον τρόπο να αντιδράσουμε όπως και όποιοι ήμαστε .... Τα χρόνια της κρίσης δεν είναι τυχαία .....Έργο των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ (ΗΠΑ) ήταν χωρίς να ήμαστε άμοιροι ευθυνών.... και μη ξεχνάτε δεν μας πτώχευσε τάχατες αριστερή κυβέρνηση///Αστικά κ΄λομματα φίλα προσκείμενα στις Μεγάλες Φίλες Δυνάμεις μας έφεραν σε αυτή την κατάντια...Η ΜΟΝΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΥ ΟΤΙ.... ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΑΙ ΤΟΣ ΨΉΦΙΖΑ ....Αλλά δεν τάΦαγα μαζί τους ,,,ΜΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ .... Από εκεί και πέρα ..λέμε για να λέμε γιατί πονάμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ...Ας ΕΊΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟΊ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΌΣΟΥΝ ...!!!

      Καριαμομίχαλος

      Διαγραφή
  4. καπετάν Μιχάλης Καριάμης Συμφωνώ μεχρι κεραίας!!!Ομως η Ιστορία που τουλάχιστον μεσα απο αυτη διδασκομαστε κραυγαζει!!!Και λεει οτι παντα στις δυσκολες ωρες ειμασταν μονοι ΜΟΝΟΙ!!! Μονοι θα μεινουμε και τωρα νε ενα λαο που θα πρέπει να τραφει για να επιβιώσει και με ολους αυτους που οταν θα πεινανε μαζι μας....τι θα γινει??? Μανες είμαστε ο ρολος μας ειναι να σκεφτομαστε πρωτιστως την οικογενεια!!! Και η οικογένεια τιθεται εν κινδυνω!!! Στη θεση της οικογένειας βαλτε την Ελλαδα και αθροιστε τις μανες σε ενα σωμα...ως μια!!

    Κωνσταντίνα Τζούγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα Τζούγα Προσέξτε.. την ίδια αγωνία έχουμε... Αλλού είναι το πρόβλημα..Πως και με τι τρόπο αντιδράμε ... Ο Απέναντι έχει την κάνουλα των μεταναστών και εισπράττει παράδες .....Εμείς τι κάνουμε,,,,, Πολιτικά Άβουλοι και Άλαλοι είμαστε ...Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ένα Εθνικό θέμα να το διαχειρίζονται ,,,Άγνωστες ΜΚΟ.... Αλλού είναι το πρόβλημα καλή μου κυρία και πιστέψτε με δεν θα το λύσουμε εμείς...Δεν μπορούμε.... Βλέπετε την ΦΡΟΝΤΕΞ στη Χίο μας ...Αραχτοί όλοι τους Βακέσιον και Οδοιπορικά εκτός τόπου παίρνουν ,,,,ΑΛΛΆ ΟΙ εΥΡΩΠΑΊΟΙ ΜΑς ΛΈΝΕ ΌΤΙ ΤΆΧΑΤΕς ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΟΥΝ ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ΜΑς ....Μας δουλεύουν και εμείς τα δεχόμαστε ...ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ...Σταματώ εδ΄γ γιατί εσείς και εγώ, τουλάχιστον δεν μπορούμε να δώσουμε λύση.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ...!!!!

      Καριαμομίχαλος

      Διαγραφή
  5. το βαλάντιο της φτωχής χήρας, εκτίμησε περισσότερο ο Χριστός,
    από των πλούσιων, γιατί ήταν από το υστέρημα της,
    έτσι αξίζει να κάνουμε και τώρα για τα αδέρφια μας,
    όταν χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Δυστυχώς οι πιο πολλοί νέοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το 1941 - 1944, ειδικά οι κάτοικοι του Αιγαίου και της Χίου... Πέρασαν ζητώντας Λευτεριά στην Συρία - Παλαιστίνη - Αίγυπτο - Σουδάν και αλλαχού ... ξΈΧΑΣΑΝ ΌΤΙ ΤΑ ΒΑΠΌΡΙΑ έχαναν τα μισά πληρώματα τους που ξέκοβαν στα λιμάνια της Αμερικής και της Αυστραλίας ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ , μέσα σε όλα αυτά τα φοβικά προσθέτουν και τον Χριστό μας ....!!!

      Διαγραφή
  6. καπετάν Μιχάλης Καριάμης Επισης Καπετανιε Με αγαπη σας ευχαριστώ πολύ πολυ για τον ωραιο διαλογο!

    Κωνσταντίνα Τζούγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα Τζούγα:) ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ... Είναι κάτι θέματα που δεν θέλω να τα συζητώ στο fb, ειδικά όταν μεσολαβούν πολιτικά, διότι δεν έχουμε μάθει να συζητάμε με σεβασμό απέναντι στον άλλο...Δεν έχουμε μάθει να διαφωνούμε, χωρίς να μαλώνουμε. Πιστέψτε με είσθε η εξαίρεση. ...Κυρία μου, είναι άνθρωπος με αγάπη στο συνάνθρωπο μου Άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό...Βλέπω το άσχημα παιχνίδι εις βάρος των αδύναμων αμάχων... Τον άσχημο ρόλο των Μεγάλων δυνάμεων ...Μου θυμίζει το πρόστυχο 1922... Το βρωμερό παιχνίδι των συμμάχων μας εις βάρος μας...!! Εμείς που τους προσφέραμε τόσα...Μας έβαλαν και σφαχτήκαμε το 1944 μεταξύ μας - Προσωπικά ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...!!!

      Καριαμομίχαλος

      Διαγραφή
    2. καπετάν Μιχάλης Καριάμης Εχετε απολυτο δικιο Οσο για τις διαφωνιες να ξέρετε οτι συνθετουν παντοτε τις ωραιοτερες λυσεις.Το πρωτιστο αυτους τους καιρους ειναι η συνοχη μας ολων ομως σαν ενα σωμα!Φυσει αισιοδοξος ανθρωπος θαρρω πως εχουμε ολοι φτασει στο σημειο να αντιλαμβανομεθα οτι οποτε μας διχαζαν χαναμε οταν γινομασυε ενα κερδιζαμε Αλλωστε το ζητούμενο ειναι κοινο και ενα!!!Να πτοστατευσουμε την πατριδα μας που ειναι το σπιτι των παιδιων και των εγγονιων μας!Μεποιο τροπο δεν εχει σημασια και οι δθαφωνιες ειναι υπεροχες γιατι μεσα απο αυτες επερχονται και οι λύσεις!!!Να εχετε μια υπέροχη μερα Έχετε δικιο στις επισημανσεις σας!

      Κωνσταντίνα Τζούγα

      Διαγραφή
  7. Ας καταλάβουμε κάποτε ότι πάνω από όλα τίθεται η Πατρίδα-προέχει η ασφάλεια των νησιωτών μας-δεν νοείται ζωή με φόβο και τρόμο-δεν ξεσπιτώνεσαι εσύ και τα παιδιά σου για να φιλοξενήσεις κάποιον-ας μιλήσουμε κάποτε σοβαρά-ειλικρινά και υπεύθυνα.-

    Zois Lekatsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρυσή τομή, γέννημα του Πυθαγόρα, σε πόμολα, σε πόρτες και παράθυρα, στου Δωρικού ρυθμού κατασκευές και κομψοτεχνήματα, το 1/4 και τα 3/4 κατα αναλογία.
    ΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ αυτό ίσχυε μέχρι πρότινος, στα έλλογα τα όντα. Γιατί στα άλογα ακόμα αυτό ισχύει, είτε είναι ζούγκλα της στεριάς, είτε υδρόβιος χώρος.
    Το 1/4 να ευημερεί και τα 3/4 να υποφέρει. ΑΥΤΟ οι φωστήρες του κόσμου, οι Διαχειριζοντες τα κοινά των ανθρώπων, αντί να ανατρέψουνε τα 3/4 να ευημερούν και το 1/4 να υποφέρει, θέλουν να αφανίσουν.
    Η ΖΟΥΓΚΛΑ του μετά εξελιγμένου, των ΕΛΛΟΓΩΝ όντων πολιτισμού, να είναι ποιο ζούγκλα και από το ζωικό βασίλειο σε τούτον τον πλανήτη.
    ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ, ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ μα καρκινοβατούν και Φαρισαϊζουν. ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ....εξαπατώντας μας, μα ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να ακολουθούμε την πεπατημένη. ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ.

    Καμάρης Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΟΡΑΚΙΑ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΑ
    ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΜΕ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
    ΚΑΝΗ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ
    ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
    ΜΑΑΑΣ..

    Δημητρης Κουτσουρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ, ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑΥΑΓΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙΣ. ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

      Χρήστος Χιώτης

      Διαγραφή
  10. καπετάν Μιχάλης Καριάμης ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ......... όλα έχουν ξεσαλώσει ....... η θεωρία του ΣΟΚ έχει ήδη μπει σε εφαρμογή. Ο Μανιχαϊσμός επέστρεψε ........... Ψευδοφιλόσοφοι και ψευδοκοινωνιολόγοι, πλανεμένοι επιστήμονες και δημαγωγοί, προσπαθούν να εισαγάγουν ένα αλλότριο ήθος, ξένο προς την παράδοση μας, που ανατρέπει το ήθος της πίστεως ...
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=1...

    Καμάρης Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή