Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΦΙΛΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ





Μάνα Πατρίδα - Αγάπη μου Μεγάλη 




ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ .!!! ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ η ΣΗΜΑΙΑ έχει ΧΡΩΜΑ ΓΑΛΑΝΟ !!!
Αφού όλοι μαζί δεν βάζετε μυαλό και αφήνετε τριάντα αλήτες αναρχικούς, αντιεξουσιαστές με πρωτεργάτες όλους τους φυλακισμένους εγκληματίες να έχουν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος και, οι κατακτητές της Αθήνας κυρίως και άλλων μεγάλων πόλεων και να προπηλακίζουν κάθε μέρα την αστυνομία και να εκβιάζουν την δικαιοσύνη, δημιουργώντας τεράστιες ζημιές στις περιουσίες των πολιτών και την καταστροφή των δημοσίων κτιρίων ,ή αφήστε την αστυνομία να επιβάλει την τάξη και να μπουζουριάσει όλα τα καθάρματα ή ζητήστε και ενίσχυση από τον στρατό για να εξαλειφθεί όλη αυτή η εγκληματικότητα και η αναρχία που επικρατεί !
Ξέρετε κάτι κ.κ. Καρεκλοκένταυροι ότι ολόκληρος ασχέτως κομματικής τοποθετήσεως ο Ελληνικός Λαός έχει εξαγριωθεί με την άθλια κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας ! Εκτός εάν για πολιτικές σκοπιμότητες δεν συμφωνείτε και αφήνετε να απειλούνται δικαστικοί και να τρώνε καθημερινά σφαλιάρες και να ξεφτιλίζονται οι αστυνομικοί και να κινδυνεύει η ζωή τους !
Σαν Έλληνας πατριώτης και ενεργός πολίτης πού μπορώ και εκτίθεμαι δημοσίως σας λέω σε όλους σας ντόμπρα, καθαρά και ξάστερα ότι έχετε γίνει έρμαια των τραμπούκων αναρχικών, Ρουβίκωνα, αντιεξουσιαστών που καλύπτονται πίσω από το ξεφτιλισμένο πανεπιστημιακό άσυλο που εξορμούν και Καίνε την Ελληνική Σημαία για να υπερασπιστούν έναν εγκληματία με σωρεία δολοφονιών και κάθεστε σαν τις κότες και τους βλέπετε και τους καμαρώνετε !
Δεν πάει άλλο το ποτήρι ξεχείλισε !
Θα σάς πάρει όλους σας και θα σας σηκώσει ... να μην πω τίποτα άλλο και παρεξηγηθεί ένας φιλαράκος μου ! Εύχομαι καλά ΜΥΑΛΑ και να πάρετε άμεσες αποφάσεις πρώτου είναι ΑΡΓΑ !
 Χίος 20 Μαΐου 2019











Λευτέρης Πυκνής ( Μαλλιάς )
Καλλιμασιώτης 
   
*                              *                              *

Αγαπητέ μου συγχωριανέ και φίλε,
Την ίδια αγανάκτηση νοιώθω και εγώ για όσα συμβαίνουν από τους ταραξίες και συμφωνώ μαζί σου ότι από κάποιους υποκινούνται. Το ερώτημα όμως είναι ποιος έχει συμφέρον σε αυτή την ανωμαλία; Οι "Καρεκλοκένταυροι που δεν αφήνουν την αστυνομία να κάμει τη δουλειά της" ή μήπως κάποιοι που ωφελούνται προβάλλοντας ανικανότητα των υπεύθυνων; Μήπως υπάρχουν βαθύτερα αίτια, πιο σοβαρά από τις υλικές ζημιές, που δεν θέλομε να καταλάβομε στρουθοκαμηλίζοντας; Εγώ τουλάχιστον επιμένω στην Κοινωνία του Κώστα Περρίκου που διακηρύσσει  τη Δημοκρατία με προϋπόθεση την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, με δικαίωμα των πολιτών στην Παιδεία και την αξιοπρεπή εργασία και όχι στη δουλεία όπως θέλουν να περάσουν αυτοί που τους συμφέρει.
Όσον αφορά τη ΓΑΛΑΝΗ ΣΗΜΑΙΑ και το ΣΤΑΥΡΌ με τα οποία ξεκινάς την αγανάκτησή σου, παρατήρησα ότι δεν συμπληρώνεις με την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Όμως αυτό σαν κάτι να μου θυμίζει εάν συνδυασθεί και με την ''ενίσχυση από το στρατό''. Θα ήθελα να σου γράψω περισσότερα αλλά με δυσκολεύει η όρασή μου.
Πάντα με αγάπη











Δημ. Μελαχροινούδης



*                              *                              *


Καλοί μου Φίλοι Καλημέρα σας!
Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ο συλλογισμός του Σεβαστού Σοφού Νοτιοχωρούση και πιστεύω πως συμφωνεί σε αυτό και ο Αγαπητός Μοναχικός Καβαλάρης του Δαφνώνα. Πέρα του ότι είναι άκρα παρορμητικός ο Λευτέρης, τις πιο πολλές φορές, παιδικά σκεπτόμενος υπακούγοντας σε κελεύσματα πεποιθήσεις – πιστεύω και βιώματα, παντελώς ξένων προς τα δικά μας. Πιστεύω δεν βάζει κάτω την απλή λογική να εξετάσει αυτό που στην Λαγκαδούσικη Διάλεκτο ονομάζεται «Προβοκάτσια».
Πονάω και «Εγώ», σαν Έλληνας με όσα στραβά και ανάποδα συμβαίνουν επαναλαμβανόμενα στην πατρίδα μου από τότε που γεννήθηκα. Δυστυχώς βαρέθηκα να τους ακούω όλους να λένε «ΘΑ» και πάλι «ΘΑ»…
Ας  σκεφτεί, έστω και μια στιγμή ο φίλος μου πως σε μερίδα του αντιπολιτευόμενου χώρου  και στον περίγυρο της, το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει στα χέρια και στη φαρέτρα τους, είναι οι «Μπαχαλάδικες» και οι … «Ρουβικώνες » … !                              
Αλήθεια ... τι άλλο έχει να προβάλει ο φίλα προσκείμενος τύπος αυτών όλων που έφεραν την πατρίδα και εμάς σε αυτή την κατάντια ; Ξεχάσαμε το τι συμβαίνει με αυτούς όλους τους «Γνωστούς – Άγνωστους » από την Μεταπολίτευση και εδώ; Κάθε δίκαιο αίτημα μας και κάθε κινητοποίηση μας, αυτοί τη διέλυσαν !  Άραγε ποιους και μόνο ποιους συμφέρει αυτή η κατάσταση…;    Αν οι πολιτικοί μας πονούσαν για την Πατρίδα, πρώτα από όλα θα ζήταγαν μια ταπεινή συγνώμη και θα κρατούσαν άλλη τακτική. Ας μη ξεχνάμε πως ο προαιώνιος εχθρός βρυχάται   προ των πηλών   και αυτοί περί άλλων τυρβάζουν... !                                             
Αχ αυτό το τρίπτυχο Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια συν τον προστάτη Στρατό (για εσωτερικό συνετισμό) … τι μου θυμίζει...!                                                             
Καλοί μου φίλοι από ότι ακούω, δεν πιστεύω τίποτα. Από όσα βλέπω … διερωτώμαι αν είναι στημένα, σκηνοθετημένα και προγραμματισμένα …!!                 
Τονίζω για πολλοστή φορά ότι η μόνη «επανάσταση για αλλαγή», που πιστεύω και ευαγγελίζομαι είναι αυτή της « Γνώσης»  - «Παιδείας» και μόνο της παιδείας… !!! Πιθανά δε για αυτό το λόγο την στερούν έντεχνα και με σχέδιο από τον λαό μας…!
Πάντα Επικούρειος στη σκέψη !                                                                  Καλημέρα σας Φίλοι μου και μόνο που συζητάμε χωρίς να μαλώνουμε ή να πιάνουμε «μάνητες», είναι Πρόοδος, είναι Εξέλιξη, είναι Κατάκτηση ! 
Χρόνια πολλά για σήμερα και ας φροντίσουμε να μην μας πιάσουν «Κότσους» για πολλοστή φορά … !!!





Καπετάν Φουρτούνας
Βορειοχωρούσης 






4 σχόλια:

  1. ΑΛΗΘΩΣ και ΟΡΘΩΣ σκεπτόμενος, καπετάν Μιχάλη Κ..........., το Α & Ω η αληθής παιδεία, και όχι η παιδεία των πτυχίων και των ειδικοτήτων......, Η ΑΛΗΘΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ, κατι ήξεραν των Αθηναίων Δημοκρατία, με τους παιδονομους και τα Γυμνάσια, και τους δασκάλους φιλοσόφους, μόνο που και εκει υπήρξε διαφθορά, με τους Σοφιστες (δικηγόρους ).
    ΑΛΗΘΩΣ Ο ποιητης μας αείμνηστος κκ ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ εξ Βάρνας του ελληνισμού πόλις, παρά Ευξείνου πόντου....διατύπωσε και επισήμανε με ποιημα του με τίτλο
    «Ἐθνικὴ Παιδεία»
    Γανιάσατε, δασκάλοι, νὰ ξεμάθω
    νά ̔μαι ἐγώ, νὰ στοχάζομαι, νὰ θέλω - ψέματα ὅλο ν ̓ ἀκούω, νὰ λέω, νὰ πράττω, ψέματα νὰ ζῶ καὶ νὰ πεθαίνω.
    Δὲν μπόρεσε ἡ σπουδὴ νὰ μὲ χαλάσει. Ἀντέξανε σαρκίο, ψυχὴ καὶ γνώση μὰ κάθε τόσο θάνατος νὰ ξέρεις ὅτ ̓ εἶσαι πάντα πουλημένο κρέας.
    .........και όχι μόνο ο σεβαστός κκ ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ.......
    Και συμπληρώνοντας με την σειρά μου, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ..... ΑΛΛΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ , ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ( γιατι και οι του σπιτιού περνούν απο τα σχολεία, ΑΡΑΣ οι δάσκαλοι, απο ποια παιδεία και απο ποιων το παιδεμα / εκπαίδευση, εξήλθαν, και κάτω απο ποιες ηθικές αξίες .....).
    Υ.Γ.
    Η γιαγιά μου η αείμνηστη ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΑΤΣΙΝΗ, 1880;;- 1964, εκ Δωδεκανήσου, και πολιτική πρόσφυγας,Σχολαρχείου απόφοιτος.
    Όταν εις εκ των παιδιών της, σπούδαζε στην Ιατρική, τον ρώτησε για έναν Καθηγητή του, ἐὰν του δίδασκε επιστήμη και παιδεία.
    Ο γιος με απορία, την ερώτησε το γιατι, και η απάντηση, ήταν οτι αμφέβαλε, αν του δίδασκε.
    Ο λόγος;;;, ήταν, όταν, η γιαγιά μου, επισκέφθηκε το σπίτι του καθηγητή, για να πληρώσει το σύγγραμμα του, και ταυτόχρονα να παραδώσει , και το καλάθι με το πεσκέσι, προέκυψε το εξής περιστατικό.
    Μπαίνοντας στο προχωλ, και περιμένοντας την υπηρεσία να αναγγείλει στον καθηγητή την επίσκεψη, ανοίγοντας η υπηρεσία την ποτρτα του σαλονιού, για να την αναγγείλει, είδε τον καθηγητή, ξαπλωμένο με τα παπούτσια επάνω στον καναπέ. Αυτό της έκανε κακή εντύπωση, και ας μην ειχε σχέση, με τις ακαδημαϊκές γνώσεις του καθηγητή.

    Καμάρης Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλή σωστά Κ Μιχάλη !!!!!! Καλή σας ημέρα , όμορφη Τετάρτη να έχετε , με υγεία και χαρά πάντα

    Kyriakoula Melis

    ΑπάντησηΔιαγραφή