Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ


Τηλεφωνική παρέμβαση στον ΑΕΡΑ στην Ραδιοφωνική Ζωντανή Εκπομπή του ΣΚΑΙ «ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ» της ΜΑΡΜΩ ΓΟΥΛΕ ώρα 6.35 π.μ. ΠΑΣΧΑ 08/04/2018, του Λευτέρη Πυκνή για τα πασχαλιάτικα δρώμενα χιώτικα έθιμα και γεγονότα.

η κ. Μάρμω Γουλέ επί τω έργω

 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ στο πρωινό ΑΗΔΟΝΙ του ΣΚΑΙ με την γλυκιά φωνούλα και σ’ όλους τους εργαζόμενους του σταθμού.
 Ξεκινώ μ’ ένα ευχάριστο έκτακτο τυχαίο γεγονός που για πρώτη φορά συνέβη την Μεγάλη Παρασκευή την ώρα του επιταφίου όταν κατέβαζε την καταπακτή στο λιμάνι της Χίου το πλοίο Ε/Ο «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ», ο ιερέας του Αγ.Γεωργίου Φρουρίου με τους πιστούς ανέβασαν τον επιτάφιο πάνω στην καταπακτή και έψαλαν τα τροπάρια, και εν συνεχεία έφθασε στην πλατεία με τους άλλους τέσσερις επιτάφιους.

Ο Επιτάφιος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (κάστρου) στον Καταπέλτη του Ε/Ο ''ΝΗΣΣΟΣ ΣΑΜΟΣ''


Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον ναό της Ευαγγελίστριας υπήρξε το αδιαχώρητο από το πλήθος πιστών - ντόπιων και ξένων τουριστών και αρκετών ΜΜΕ που παρακολουθούσαν τον ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΠΑΠΠΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΓΟΥΡΛΗ όπως κάθε χρόνο άνοιξε διάπλατα την ωραία πύλη και σαν ΣΙΦΟΥΝΑΣ πήδηξε από τα τρία σκαλοπάτια μέσα στο πλήθος και τους έρανε με δαφνόφυλλα. Χαρισματικός ιερέας με κότσια ανιδιοτελούς χριστιανοσύνης. Το έδειξε και στα ΝΕΑ του ΣΚΑΙ τηλεοπτικά με την Νίκη Λυμπεράκη στις 19.45μ.μ. του Μ.Σαββάτου.



«Ανάστα ο Θεός, κρίναι την γην».  ο ''ιπτάμενος''  παπά Χιστόφορος  


Όσο για τον ρουκετοπόλεμο μετά το ΦΙΑΣΚΟ του 2016 που δεν έγινε, φέτος όπως και πέρσι έγινε σε λογικά πλαίσια με την ρίψη περίπου 30.000 ρουκετών και όχι ο χαμός που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με πάνω από 100.000 ρουκέτες.
Το Μ.Σάββατο γύρω στις 18.30 μ.μ το απόγευμα έγινε παρέλαση των ρουκετατζήδων στην παραλία στο Πετροκάραβο, παρουσία και του μεγάλου αστροφυσικού της ΝΑΣΑ, Βρονταδούση , Σταμάτη Κριμιζή που καμιά χρονιά δεν χάνει το έθιμο από μικρό παιδί που είναι ρουκετατζής.  Ίσως υπήρξε και το ερέθισμα που έγινε ο Μεγάλος Σταμάτης Κριμιζής που η ΝΑΣΑ τον τίμησε βαφτίζοντας έναν αστεροειδή με το όνομα του.


Γιώργης και Μιχάλης Καριάμης - Ο Μεγάλος Αστροφυσικός μας κ. Σταμ. Κριμιζής - και η διεθνούς φήμης Λαγκαδούσσαινα, Προϊστάμενος της   European Space Agency κ. Χριστίνα Γιαννόπαπα    



Μετά τις 20.30 μ.μ. έγιναν οι δοκιμαστικές ρίψεις. Από τις 22:00 μ.μ. έπεσαν αρκετές ρουκέτες μέχρι τις 23.00 μ.μ. που σταμάτησαν για να πάνε οι πιστοί στις εκκλησίες. Μετά τις 23.30μ.μ.  και μετά την ΑΝΑΣΤΑΣΗ έγινε ο μεγάλος ΧΑΜΟΣ μαζί με τα χιλιάδες μπομπάκια (βαρελότα) που γινόταν ο πόλεμος σ’ όλες τις εκκλησιές του νησιού.
Μετά τις 12.20μ.μ. άρχισε το ψιλόβροχο. Από ερχομό κόσμου στο νησί έφθασαν περίπου οι μισοί από πέρσι. Οι Τούρκοι φέτος δεν ξέρω αν ήταν 2000, ενώ πέρσι πέρασαν τις 4000. Βέβαια είναι η οικονομική κρίση και στην Τουρκία που ενώ πριν λίγα χρόνια 1 ευρώ ήταν περίπου 1 λίρα, φέτος το 1 ευρώ φθάνει τις 5 λίρες.
Είναι η τεταμένη ένταση που υπάρχει. Να φανταστείς ότι στον ΤΣΕΣΜΕ χθες καθυστερούσαν τα καραβάκια  πάνω από μία ώρα για εξονυχιστικό έλεγχο των διαβατηρίων. Οι Τούρκοι στα απέναντι παράλια είναι ΙΩΝΕΣ. Δεν διαφέρουν από εμάς, έχουν Ευρωπαϊκό Ταμπεραμέντο.



ο Φημισμένος ''Ρουκετοπόλεμος'' του Βροντάδου.



Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ είναι ΔΙΔΑΓΜΑ ΑΓΑΠΗΣ για όλον τον κόσμο όπως είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ: ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ και ΑΓΑΠΑ το πλησίον σου όπως τον εαυτό σου.  Η ΑΓΑΠΗ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από όποια σκοπιά το δει κανείς, φιλική, ερωτική, πανανθρώπινη. Στέλνω με την πείρα ζωής των 70 μου χρόνων ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Η ΑΓΑΠΗ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ να σταματήσουν να την υποδαυλίζουν όλοι οι ηγέτες και κυβερνήσεις του κόσμου, καθώς και όλοι οι θρησκευτικοί προκαθήμενοι των χιλιάδων  θρησκειών και να αφήσουν τους ΛΑΟΥΣ και τους απλούς πολίτες κάθε χώρας να ζουν ειρηνικά με φιλικές σχέσεις και ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ γιατί αυτοί οι απλοί πολίτες δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα μεταξύ τους. Οι ΗΓΕΣΙΕΣ είναι αυτές που τους εκμεταλλεύονται και τους παρασύρουν σε πολέμους και έχουμε αυτά τα χιλιάδες καραβάνια και βάρκες των άμοιρων προσφύγων και τις μετακινήσεις των ΛΑΩΝ.
Γιατί;  Ένα μεγάλο Γιατί;
Για τον μεγάλο Θεό που λέγεται ΜΑΜΩΝΑΣ (χρήμα και συμφέροντα) και πολιτικές σκοπιμότητες.
Αυτά κυβερνούν τον Κόσμο σήμερα.




ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Ελλάδα μου !!!


Ας καταλάβουν όλοι τους ότι αυτό που παίρνουν μαζί τους στην τελευταία τους κατοικία είναι τρία μέτρα ύφασμα (κάμποτο) που είναι το ΣΑΒΑΝΟ τους όταν τους θάβουν στο χώμα ή στον Αποτεφρωτήρα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ με ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ για τους ανεγκέφαλους γενικώς!!!!!!!!!

Του χρόνου το ΠΑΣΧΑ σε περιμένω στον ρουκετοπόλεμο οικογενειακώς.









Χίος 08/04/2018
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΥΚΝΗΣ

 

 





1 σχόλιο: