Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΑΠΕΡΓΙΩΝ



"Προβλήματα σε πολλά νησιά έχει προκαλέσει η απεργία των ναυτεργατών (...) Ήδη έχουν αρχίσει να παρατηρούνται ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες φορτηγά με ευπαθή και άλλα προϊόντα παραμένουν εγκλωβισμένα σε πολλά νησιά (...) 2,500 με 3,000 μαθητές της τρίτης λυκείου από σχολεία της Αττικής ήταν προγραμματισμένο να φύγουν από την Κρήτη το πρωί της Δευτέρας για να επιστρέψουν στην Αθήνα. Αλλά η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, τους εγκλωβίζει στο νησί (...) 



Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης σημειώνει στον Ελεύθερο Τύπο σχετικά με το θέμα: «Θα υπάρξει σίγουρα οικονομική βλάβη για τις οικογένειες αυτών των παιδιών. Είναι στην καλή διάθεση του κάθε ξενοδόχου πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα της οικονομικής επιβάρυνσης της επιπλέον διαμονής». Σε ανακοίνωσή του κάλεσε τους ναυτεργάτες να αναθεωρήσουν τη θέση τους «για το καλό των παιδιών μας, αναδεικνύοντας τον αγώνα σας με συμπάθεια και όχι με αρνητισμό, ο οποίος μπορεί να αποβεί εις βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους». 
Από διάφορες εφημερίδες τού τριήμερου 4-6/12/2016)


Σχόλιο: 



Ως γνωστόν, κάθε απεργία πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες όλων των άλλων πλην των απεργών. Οι δάσκαλοι δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν γράμματα. Οι λιμενεργάτες δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι τις πενθήμερες σχολικές εκδρομές και τα σέσκουλα που θα σαπίσουν στα φορτηγά. Οι γιατροί κι οι νοσοκόμοι δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι την υγεία των ασθενών. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι τις μετακινήσεις των άλλων εργαζομένων. Και ούτω καθ' εξής.

Συνοπτικά μιλώντας, οι βιομηχανικοί εργάτες δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι την ανάγκη της χώρας για ανάπτυξη. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι ότι η εθνική οικονομία έχει ανάγκη την κίνηση της αγοράς. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι ότι η εύρυθμη λειτουργία τού κράτους είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Και γενικώς, ουδείς πρέπει να απεργεί διότι η "απεργία είναι ξεπερασμένο εργαλείο τού περασμένου αιώνα", όπως λέει ο συριζαίος πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς.




8 σχόλια:

  1. τα ελεγε κ πριν λιγα χρονια αυτα αυτος ο τυπος;ε ρε κρεμασμα που θελουν,που αντι να το βουλωσουν μας πουλανε κ πνευμα.που τους επιασε ο πονος για τα νησια.που αν τυχον κ παθει καποιος κατι,ειτε εχει καραβι ειτε δεν εχει πρεπει να εχει τον Θεο μπαρμπα για γλιτωσει.ας του πει καποιος οτι κ τροφιμα να εχει αφησαν τον κοσμο ταπι,οποτε δεν μπορει ν αγορασει.οι τυχαρπαστοι

    Emili Bogdanou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο (δήθεν) κοινωνικός αυτοματισμός & το παραμύθι περί σαπισμένων αγαθών, δυσκολιών στην τροφοδοσία κλπ, ας σταματήσουν στον καταρραμένο τούτο τόπο. Ας σκεφτούν όλοι πως αυτά τα αντιμετωπίζουν πάντοτε οι άλλοι που δεν απεργούν. Είμαστε όμως κολοφάρα, παρτάκηδες & εχθροί του διπλανού μας, γιαυτό ακόμη και τα συλλλαλητήρια τα κάνουμε σε πέντε διαφορετικές μεριές. Υποζύγια των κομματαρχών & του κατεστημένου. Γιαυτό μας πάνε καρότσι οι ψευτοπολιτικάντηδες μας & τα σκουπιδοκάναλά τους. Ντροπή μας!
    Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
    Exantas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ "ΠΕΡΙ ΑΠΕΡΓΙΩΝ",ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ "ΥΠΕΡ ΟΓΑ"ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ[ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ],Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΗΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΟΔΑΝΕΙΑ[ΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ]ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ[ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ+ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ]ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΩΣΟΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΊ΄ΚΤΖΗΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗ α΄ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΑΤ!ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΑΓΜΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ-ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ-.Ο Λ Ο Ι ΧΡΟΥΣΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΟΥΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΟΛΑΚΗΔΩΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΧΕ ΑΝΤΡΕΣ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΤΙ ΕΧΕΙ....[ΟΡΑ ΠΟΛΑΚΗ]
    ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 20% ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ+ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ+ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΥΤΩΝ!ΑΜΗΝ

    Petros Alexakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕΙΝΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ??ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ!!!!ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!!!!

    Liana Pavlou Pantazi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός ο (δήθεν) κοινωνικός αυτοματισμός & το παραμύθι περί σαπισμένων αγαθών, δυσκολιών στην τροφοδοσία κλπ, ας σταματήσουν στον καταρραμένο τούτο τόπο. Ας σκεφτούν όλοι πως αυτά τα αντιμετωπίζουν πάντοτε οι άλλοι που δεν απεργούν. Είμαστε όμως κολοφάρα, παρτάκηδες & εχθροί του διπλανού μας, γιαυτό ακόμη και τα συλλλαλητήρια τα κάνουμε σε πέντε διαφορετικές μεριές. Υποζύγια των κομματαρχών & του κατεστημένου. Γιαυτό μας πάνε καρότσι οι ψευτοπολιτικάντηδες μας & τα βοθροκάναλά τους. Ντροπή μας
    Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
    Exantas

    Alexandros Nikolaou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που τους βρήκαν όλους αυτούς τους επιστήμονες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους να έχουν και γνώμη.

    Nikos Pitsikoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ αναφέρει λιμενεργάτες Η απεργία είναι από Ναυτικούς Αξιωματικούς και πληρώματα και είναι δίκαιωμα του κάθε εργαζόμενου όταν θυγονται τα δικαιώματα του να κάνει απεργία Έσεις Κύριε τι δουλειά κάνατε? ??
    Stelios Stylianos

    ***

    καπετάν Μιχάλης Καριάμης Διάβασε καλά για να καταλάβεις τι λέει ο άνθρωπος .....Αυτό λέει ...για το δικαίωμα των Ναυτικών στην απεργία μιλάει ...Αυτό υποστηρίζει

    καπετάν Μιχάλης Καριάμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή