Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ



Είναι πολύ τιμητικό για μένα να με συμπεριλαμβάνει στους φίλους του ο Μιχάλης του αναστήματος Καριάμη. Με την ευκαιρία να υπενθυμίσω δυο από τα πολλά που αφιερώνει το χρόνο του και δεν αναφέρθηκαν:

1.- Η ανάδειξη της χιώτικης φύσης, υποδεικνύοντας την προστασία υπεραιωνόβιων δένδρων

2.- Η επίμονη προσπάθεια να βγάλει κάτω από το χαλί τον αγνοημένο κήρυκα της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ίσων ευκαιριών για όλους όπου οι Άξιοι δεν θα βρίσκουν εμπόδια για την ανέλιξή τους, του δικαιώματος στην παιδεία και στη δουλειά. Τον οραματιστή της ειρηνικής συνεργασίας, με ίσους όρους, των λαών της Ευρώπης με κυρίαρχη την Ελληνική Ιδέα. 
Αυτόν τον Οραματιστή που δεν βολεύει όσους κυβέρνησαν και τον βρίσκουν  εμπόδιο για την εκμετάλλευση των απλών ανθρώπων και για τούτο ''κάμνουν την πάπια'' στα διαχρονικά αιτήματα για ανάδειξή του (τελευταίο αίτημα  με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου του 1913 να κηρυχθεί Άξιος της πατρίδας κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τον περασμένο Μάρτη)

Εύχομαι ο Μιχάλης να μπορεί να νικά τη φθορά του χρόνου για να έχει την ευχέρεια να επαναλαμβάνει τον εαυτό του προσφέροντας

Ο εν θαλάσση αδελφός











Δημ. Μελαχροινούδης

Πλοίαρχος Ε.Ν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου