Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΨΕΥΔΕΤΑΙ Ο κ. ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ






Ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Βορ. Αιγαίου κ. Αρ. Καλάργαλης, εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να καλύψει τα ακάλυπτα !
Αναφέρει ότι, ο ίδιος έκαμε αποδεκτές όλες τις προτάσεις που του έκαναν οι Δ/νσεις Εκπ/σης Βορ. Αιγαίου (στους 3 Νομούς) και ότι δεν ΄΄ έκοψε ΄΄  καμία πρόταση.
Όμως, δεν δίνει στη δημοσιότητα και τα έγγραφα των αντίστοιχων δ/νσεων Εκπ/σης για του λόγου το αληθές. Διότι εάν τα έδιδε, θα ήταν ηλίου φαεινότερο ότι δεν συνηγόρησε στις εξής προτάσεις:
1) Στο μέτρο <<Αναβάθμιση υποδομών πρωτοβάθμιας -Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης>> για την προσθήκη κατ΄επέκταση του ΕΠΑΛ Χίου και 
2) Στο μέτρο <<Αναβάθμιση υποδομών προσχολικής εκπαίδευσης>> για την ανέγερση 7ου, 11ου και 12ου Νηπιαγωγείων στην πόλη της Χίου.
Επειδή, κάποιοι, ίσως απορήσουν με τον όρο <<Αναβάθμιση υποδομών>> οφείλω να επισημάνω ότι, στην αναβάθμιση εμπίπτουν ΚΑΙ επεκτάσεις ΚΑΙ ανεγέρσεις ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Διότι δεν μιλάμε για νέα σχολεία αλλά για υφιστάμενα τα οποία πρέπει να αποκτήσουν στέγη.
Συνεπώς, θα πρέπει να μας αιτιολογήσει ο κ. Περιφερειακός Δ/ντης γιατί απέρριψε τις προτάσεις μας. Το εάν υπάρχουν μελέτες ή όχι αυτό είναι ζήτημα που αφορά τη Διαχειριστική Αρχή και όχι τον Περιφερειακό Δ/ντη. Του το επεσήμανε και ο κ. Δήμαρχος στην επικοινωνία που είχαν. Εκείνος δίνει τη σύμφωνη γνώμη του, ιεραρχώντας τις ανάγκες στα σχολεία κάθε τόπου. Τα τεχνικά ζητήματα της Διαχειριστικής Αρχής δεν τον αφορούν, ως υπάλληλο του Υπουργείου Παιδείας. Αλλά, προφανώς, στη Χίο διακρίνει ότι δεν απαιτούνται τα 3 Νηπιαγωγεία και η επέκταση του ΕΠΑΛ.
Όλα τα υπόλοιπα, που αναφέρει, είναι για φιλολογία και εσωτερική κατανάλωση.
Εμείς θα εξακολουθούμε να δίνουμε τον καλό αγώνα για την διεκδίκηση αξιοπρεπών διδακτηρίων και θα καταγγέλλουμε όποιον, με ψεύδη και δικαιολογίες, προσπαθεί να θέσει το νησί μας στο περιθώριο. Ας μην ψεύδεται, λοιπόν, ο κ. Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης. Εάν θέλει ας δώσει στη δημοσιότητα τις προτάσεις που του έγιναν.
Εμείς διαθέτουμε και τις προτάσεις μας, και τις προτάσεις των Δ/ντων Εκπ/σης Χίου και τη δική του απορριπτική Απόφαση.-




Γεώργιος Φωτ. Παπαδόπουλος


Αντιδήμαρχος (Παιδείας και Πρόνοιας) Χίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου