Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

ΠΩΣ ΤΑ ΨΑΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΔΗΜΟΣ


Τα Ηρωικά Ψαρά σε χάρτη του Ι. Πετρώφ τον οποίο τύπωσε στην Λειψία το 1886



Υγ: Το κείμενο έχει αποδοθεί Καλλιγραφικά από τον Αξέχαστο Δημήτριο Α. Μαγκανά  ο οποίος την εποχή του πρωτοστατούσε για το καλό του Μυροβόλου Νησιού μας μέσα από τις σελίδες της «Χιακής Επιθεώρησις», αλλά και της « ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΧΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ » 




6 σχόλια:

  1. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΑΣ. ΠΑΝΤΑ ΑΟΚΝΟΣ. ΕΣΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.

    Μπάμπης Ζωντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν είναι μόνο η ενεργητικότητα και το πάθος του Άρχοντα του Πολιτισμού των Ψαρών. του Δημήτρη Γ.Ανδριάνα αλλά το καλλιγραφικο θεσπέσιο επιστολικό έγγραφο από τον Δημήτρη Μαγγανά που αποτελεί μοναδικό χειρόγραφο για τέτοιου μεγέθους ενεργειών του φίλτατου Φίλου μας Δημήτρη Ανδριάνα ! Το αποθηκεύω στο αρχείο ώς κειμήλιο υψίστης αξίας για το μέλλον της ανθρωπότητας ! Ευχαριστώ αδελφέ κάπτεν Καριαμομίχαλε για την αποστολή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είχε άλλο βουλευτή η Χίος τότε; Βλέπω ότι απευθύνεται ονομαστικά μόνο σε ένα βουλευτή Χίου και μάλιστα τότε στην αντιπολίτευση.

    Αδαμάντιος Σκούφαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άνθρωποι της ουσιαστικής προσφοράς και της αφανούς δράσης..

    Panayotis Schizas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυσκολεύομαι να δώσω χαρακτηρισμό για το Δημήτρη Ανδριάνα γιατί ό,τι και να γράψω φοβούμαι μη τυχόν και τον αδικήσω. Ανεπανάληπτο φαινόμενο προσφοράς στον τόπο του και παράδειγμα για όσους ασχολούνται με την έρευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή