Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Ανάσες ζωής με την Κιβωτό του Κόσμου


Το ήρεμο σκοτεινό χειμωνιάτικο απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού έλαμψε από την γεμάτη ζωντάνια και ψυχική δύναμη της χορωδίας των παιδιών από την ¨Κιβωτό του Κόσμου¨. Η γλυκύτητα που μας χάρισαν έδειξαν με το καλύτερο τρόπο ότι η αγάπη και η φροντίδα των παιδιών είναι προτεραιότητα και ομορφαίνει την ζωή μας.



Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το εθελοντικό σωματείο  Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το εθελοντικό σωματείο  ¨¨Ανάσα ζωής Κορυδαλλού¨ όπου μας προετοίμασαν πλούσιο νοστιμότατο μπουφέ οι ίδιες οι εθελόντριες του σωματείου με την παρουσία χορηγών που μας μοίρασαν σοκολάτες. Το σωματείο με αρωγό και τον δήμο είναι πραγματικά ένα τόπος σωτηρίας για κοινωνικά ευπαθείς ανθρώπους, στηρίζοντας τους με ηθική αλλά και υλική υποστήριξη διανέμοντας τους είδη πρώτης ανάγκης.

Εκείνο όμως που έκανε την βραδιά μοναδική ήταν η συμμετοχή σε μουσική παράσταση της Μικτής Τετράφωνης Χορωδίας του Δήμου, υπό της διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Κασάροβα, και των παιδιών του πατήρ Αντώνη Παπανικολάου όπως συνηθίζεται να προσφωνούμε την μη κυβερνητική 






Δεν ήταν όμως μόνο η αρτιότητα και ομορφιά της μουσικής παράστασης που μας συνεπήρε αλλά αυτή η ψυχική και ήρεμη δύναμη που ανάβλυζε μέσα από τις φωνές των παιδιών συγκινώντας όλους εμάς, αποτέλεσμα της προστασίας και ασφάλειας που τους παρέχονται στα σπίτια της Κιβωτού, αφού η άδικη ζωή τα όρισε κατόπιν εισαγγελικής εντολής να αγκαλιαστούν από τα θεόπνευστα χέρια του Πατέρα Αντώνη.


Αυτή την Κυριακή μάλιστα όπως μας είπε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή κατά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας από τον δήμαρχο της πόλης, η οργάνωση κλείνει τα 20 χρόνια από την ίδρυση του ενώ στην σύντομη ομιλία της  αναφέρθηκε στο δύσκολο και αξιοθαύμαστο έργο που με μετριοφροσύνη χαρακτήρισε πετυχημένο. 

Η μουσική παράσταση περιλάμβανε τραγούδια όπως το ΄Κάποτε θάρθουν να σου πουν¨ των Λευτέρης Παπαδόπουλου και Μίκης Θεοδωράκη, το ¨Άδικη ζωή¨ των Δημήτρη Ιατρόπουλου και Νίκου Ιγνατιάδη, το Con te partiro των  Lucio Quarantotto και Francesco Sartori και έκλεισε η παράσταση με το ¨Αλληλούια¨ του Leonard Coen  με την εντυπωσιακή παρουσία του μικρού Νώε στην πρώτη φωνή του μικρότερου σε ηλικία της χορωδίας.

Όπως είπε και ο δήμαρχος της πόλης στην ομιλία του η αγάπη δεν είναι μόνο λόγια αλλά πράξη και είναι αυτή ακριβώς η αχρωμάτιστη, χωρίς περιορισμούς έκφραση της αγάπης που βοήθησαν τα παιδιά να μας ενθουσιάσουν, αυτή ακριβώς η χωρίς μισαλλοδοξίες έκφραση της αγάπης θα θωρακίσει αυτά τα παιδιά να ανασάνουν ξανά, αυτή ακριβώς η αγάπη προς τον συνάνθρωπο θα  μεταδώσει σωστά το οικουμενικό μήνυμα αγάπης της γέννησης του Χριστού.

Καλά Χριστούγεννα, Καλή Πρωτοχρονιά
Καλές γιορτές.














Κυριάκος Τσιπούρας




Μεικτή χορωδία Κορυδαλλού και χορωδία παιδιών από την Κιβωτό του Κόσμου

Σαλόνι φωτογραφιών  : 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου