Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.



ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΙΣ ... !!!


                                               Λευτέρης Πυκνής



Μετά την τηλεφωνική μου πρόταση στις 28/9/2015 στον αέρα, στην εκπομπή «Κάμερα Χίος» με την Ειρήνη Αναγνώστου και τον Γιάννη Τζούμα, σχετικά με το προσφυγικό μεταναστευτικό, επανέρχομαι να διευκρινίσω:

Δε μίλησα για στρατόπεδα συγκέντρωσης! Και εξηγώ: Και όμως γίνεται. Ακόμη και το στρατόπεδο ΓΚΙΑΛΑ!!!!
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο κατάλληλο κέντρο για φύλαξη, ταυτοποίηση και αποκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.
Να παραχωρηθεί στην Ύπατη Αρμοστεία
του Ο.Η.Ε. με το αζημίωτο εξυπακούεται.

Είναι το μόνο στρατόπεδο που εξυπηρετεί και μπορεί να μετατραπεί από στρατόπεδο σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ, για την εξυπηρέτηση των προσφύγων. Σε καιρό επιστράτευσης ή πολέμου, ένα στρατόπεδο μπορεί μέσα σε δυο ώρες να μετακινηθεί και να πάει στο χώρο διασποράς.

Πιστεύω ότι είναι ιδανική λύση. Μπορεί άνετα η Ταξιαρχία να μεταφερθεί στο διπλανό στρατόπεδο. Άλλωστε, πιο παλιά, ήταν η Στρατιωτική Διοίκησης Αρχιπελάγους. Μπορεί να γίνει σύμπτυξη των υπηρεσιών, των γραφείων και των κοιτώνων των στρατιωτών ή να πάνε εν ανάγκη και σε άλλο κοντινό στρατόπεδο π.χ. Γρού ή Λαβρίνα.
Στου Γκιάλα να μην υπάρχει στρατιωτική παρουσία, ούτε ανάμειξη. Να υπάρχει μόνο Αστυνομία και Λιμενικό για την ταυτοποίηση και την εύνομη τάξη και εξυπηρέτηση των προσφύγων και μεταναστών.
Υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για αξιοπρεπή διανομή! Είναι στη πόλη. Μπορούν οι εθελοντές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Υπάρχουν τα βασικότερα όπως, αποχωρητήριο, ντουζ, μαγειρεία, αποχετευτική σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό, χώροι σίτισης, ιατρείο, θάλαμοι να μην βρέχονται και να μην κρυώνουν, χωρητικότητας τουλάχιστον χιλίων ατόμων, εν ανάγκη υπάρχει δυνατότητα να στηθούν σκηνές χωρίς λάσπες. Μπορεί να υπάρχει και καντίνα για να μην γίνεται  εκμετάλλευση
τιμών

Οι υπεύθυνες οργανώσεις να τους μαθαίνουν να αυτοκαθαρίζονται και να μαζεύουν τα σκουπίδια τους, να βοηθούν ακόμη και στην παρασκευή του φαγητού τους. Χρειάζονται καθοδήγηση και βοήθεια σε όλους τους τομείς. Αλλά όχι να νομίζουνε ότι γίναμε δούλοι τους επειδή είμαστε φιλεύσπλαχνοι και καλόκαρδοι. Και αφού ταυτοποιηθούν, εκδώσουν και εισιτήριο για αναχώρηση με πλοίο ή αεροπλάνο, να επιτρέπεται η έξοδός τους. Να υπάρχει ακόμη ταξιδιωτικό γραφείο μέσα στο κέντρο της
ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΙΑΣ του Ο.Η.Ε.
Να απαγορευτούν οι σκηνές και η παραμονή σε υπαίθριους χώρους. Να οδηγούνται στο κέντρο προσφύγων. Μόνο έτσι θα καθαρίσει η ΧΙΟΣ.
Χρειάζεται ο κατάλληλος χώρος και οργάνωση για να μην ταλαιπωρείται κανείς, ούτε οι πρόσφυγες, ούτε και ο Χιώτικος λαός.

Τελειώνοντας:
Χρειάζεται ΤΟΛΜΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ... !!! Και όλα γίνονται.
Ξυπνήστε και σκεφτείτε ... !!!






Χίος 29/9/2015
Λευτέρης Πυκνής.





1 σχόλιο:


  1. Προς Michalis Kariamis Σήμερα στις 12:55 μ.μ.
    To διάβασα από ανάρτηση στο Facebook, δίκιο έχει ο Λευτέρης αλλά άμα του μαντρώσουνε εκεί θα είναι και υπεύθυνοι για την προστασία τους. Τώρα έτσι ρέμπελους που τους έχουνε τους αφήνουνε στο έλεος του Θεού ( να τους προστατέψει) και στον εθελοντισμό - την ανθρωπιά των πολιτών.

    George Frag.

    ΑπάντησηΔιαγραφή