Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ «ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ» ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

 

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ                                                                                 

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 10, 82100 ΧΙΟΣ

 ΤΗΛ: 22710 – 27162,  E-MAIL: pesnatchiou@gmail.com 

 






Η ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ «ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ» ΤΟΝ   ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

Το ΔΣ της Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ,με βαθιά θλίψη αποχαιρετάτον πρώην Πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, Θανάση Σταματόπουλο, μία από της Σημαντικότερες Μορφές του Συνδικαλιστικού ΝαυτεργατικούΚινήματος.

Ο Θανάσης Σταματόπουλος γεννήθηκε το 1932στο Παλαιοχώρι Γαστούνης. Παιδί αγροτικήςοικογένειας, η φτώχεια τον ανάγκασε σε ηλικία14 ων χρονών, να έρθει στον Πειραιά και να μπειστο σκληρό μεροκάματο.

Ο Σταματόπουλος συνέδεσε το όνομά τουμε την ιστορία του ναυτεργατικούκινήματος, με την ιστορία της ΠΕΜΕΝ. Τουσωματείου που κράτησε γερά το τιμόνι του ως Πρόεδρος, με 19 χρόνιαασίγαστης δράσης.

Μέχρι το τέλος της θητείας του ως Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ δεν παρέκκλινεκαι δεν σταμάτησε ποτέ να πρωτοστατεί σε χιλιάδες αγωνιστικέςκινητοποιήσεις για τα συμφέροντα των ναυτεργατών. Να είναι οργανωτήςκαι πρωτοπόρος των αγώνων των ναυτεργατών.

Σε όλη του την πορεία έδωσε ασίγαστη μάχη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και νόμους των κυβερνήσεων, τηνεργοδοσία και τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Υπήρξε πάντα συνεπής και διορατικός αγωνιστής, για τα συμφέροντατων Ναυτεργατών και της Ναυτεργασίας γενικότερα. Το Ήθος, ηΕυγένεια, η Αξιοπρέπεια και η Μαχητικότητά του, ενέπνεαν το σεβασμόκαι έγινε σημείο αναφοράς στον Συνδικαλισμό για τους Συναδέλφουςτου όλων των ειδικοτήτων.

Ο Συνάδελφος Θανάσης Σταματόπουλος πάλεψε ακούραστα για τασυμφέροντα του κλάδου και αφήνει πίσω του μια πλούσιαπαρακαταθήκη, για το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Θα τον θυμόμαστε πάντα, με Αγάπη και Σεβασμό, ως έναν ΈντιμοΑγωνιστή, Συνεπή στις ιδέες του και Μπροστάρη στους Αγώνες τωνΝαυτεργατών.

Καλό ταξίδι Συνάδελφε Θανάση.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη Σύζυγο, τα Παιδιά και τους οικείους του.

 

Το Δ.Σ ΠΕΣ ΝΑΤ ΧΙΟΥ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου