Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΣΟΙ





Αρχίζοντας από τα ιδιόπρεπα και ιδιοσέβαστα με τα πάλαι τοις Έλλησι και της ζωής  μας, θα καταθέσω δυό προτάσεις στους Βουλευτές της Επικράτειας. Βασική αρχή ως εντολή για έναν ηγέτη, καθοδηγό, Προϊστάμενο, Πρόεδρο, Βουλευτή προς το λαό είναι: Να ζήτε όπως ζω. Να κάνετε αυτό που κάνω. Όπως εγώ ζω και ενεργώ σωστά και δίκαια κι’ εσείς σωστά και δίκαια. Και αφού εγώ το κατορθώνω κι’ εσείς να μπορείτε πρέπει. Μαζί να συμπάσχομε.
Αυτό σε μια κοινωνία ορθοπραξίας και αξιοπρέπειας. Αν αυτό κουτσαίνει ή παραποιείται εις βάρος των άλλων ανθρώπων, των πολιτών, των ψηφοφόρων, κακότροπη η ζωή, ανώμαλη και η αιτία από την δυσαρέσκεια ως τα φαινόμενα εκτροπών και τέλους. Οι μέρες που ζούμε, μέρες απρόσμενες και άπρεπης αγωνίας για έναν λαό, από όσους κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες ανάξια, χωρίς γνώσεις, πείρα, όντες ακατάλληλοι και άμαθοι για τέτοια κυβερνητικά πόστα.                                                                       Στα ύψη η φορολογία, οι μισθοί και συντάξεις μιας ζωής πετσοκομένες, χιλιάδες τα λουκέτα (κύριο φούσκωμα της ανεργίας) οι τιμές στα μέσα κοινής ωφέλειας να ανεβαίνουν και οι τιμές αγαθών οι πιο ακριβές της Ευρώπης χάρις στον ΦΠΑ. Και όλοι οι αίτιοι της συμφοράς μέσα κι’ έξω απ’ την Βουλή να φλυαρούν και να ακίζονται με εξυπνάδες και εμφυολογήματα φτηνά. Ο κοσμάκις υποφέρει κατά πατώματα και οι Βουλευτές μας λεβεντοπλασμένοι και απείραχτοι σε μισθούς και προνόμια, πάσχουν για εμάς τους κακόψυχους και όλο ψηφίζουν στην Βουλή νόμους σωτηρίας μας, για ανέχεια και δυστυχία.




Η Βουλή των Ελλήνων


Ας μιλήσω πρακτικά. Αν ήμουν βουλευτής θα δίσταζα να έρχομαι στη Χίο, αφού χρόνια τώρα και οι δυο Βουλευτές ξαναϋπογράφουν νόμους εξαθλίωσης του Λαού και όχι του δικούς τους μισθού και προνομίων. Λες και τα δικά τους προνόμια και μισθοί δεν τα ψήφισαν οι ίδιοι, αλλά τους τα χάρισε ο Δίας ή ο Μαμωνάς, γι’ αυτό και τα υπερασπίζονται με πάθος.
Οι Βουλευτές Χίου και όλοι οι Βουλευτές της Ελλάδας, αν νοιώθουν λιγάκι άνθρωποι των ψηφοφόρων τους και λιγάκι έλληνες, δύο πράγματα τα ζητούμενα να εκτελεστούν.                         
 Πρώτο: Να αποφασίσουν ή να ψηφίσουν περικοπή των μισθών τους. Στο μισό και παρακάτω, γιατί η οργή και ανέχεια της πείνας καραδοκεί.
Δεύτερο: οι Βουλευτές από τρακόσιοι (300) να γίνουν διακόσιοι(200). Εύκολη η απόφαση. Το ορίζει και το επιτρέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος, αν πιστεύουν στο Σύνταγμα και την Ελλάδα. (Το κέρδος από πολλές δόσεις μνημονίου)
Έχω την αίσθηση πως διαβάζοντας όσα γράφω, να με θεωρείται το λιγότερο αφελή. Έχετε δίκιο. Αυτοί όχι διακόσιους (200) αλλά τετρακόσιους θέλουν τους Βουλευτές (έχουν πολλά απολειφάδια να τακτοποιήσουν) και οι οχτώ χιλιάδες ακαμάτικος μισθός να διπλασιαστεί και ο Λαός στ’ ανάθεμα. Λες και ο λαός με δάκρυα βρύσης τους παρακάλεσε να βολευτούν.
Διαβάζω στις εφημερίδες της Χίου τις ενέργειες και δημοσιεύσεις των δύο Βουλευτών της. Ο ένας να ζητά αποπομπή, ενώ κι’ αυτού το Κόμμα ως τα μπούνια αίτιο της φθοράς και ο άλλος μεγαχωχεί υποστηρίζοντας άχαρα καμώματα.
Και η κατάληξη… αν θεωρούν τον εαυτό τους έλληνα, Χιώτη, φίλο των ψηφοφόρων τους, να απαιτήσουν από το Κόμμα τους και να δημοσιεύσουν στον τύπο την απόφαση τους, που είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων.
Πρώτο: Κουτσούρεμα των μισθών και προνομίων των Βουλευτών και…                                                                     
 Δεύτερο: Στις επόμενες εκλογές οι Βουλευτές από τριακόσιοι(300) να γίνουν διακόσιοι(200). Εύκολο, μόνο με μια ψηφοφορία στην Βουλή όπως επιτρέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Αλλιώς… κοροϊδεύουν και εμπαίζουν τους Χιώτες ψηφοφόρους τους με λόγια, λόγια, λόγια. Αμάν πια, ας αρχίσει από την Χίο και τις επαρχίες η φρονιμάδα
















Γ. ΔΙΛΜΠΟΗΣ


Σημ : 

Γ. ΔΙΛΜΠΟΗΣ

Βιογραφικό
Θεολόγος – Συγγραφέας - πρ. Σχολικός Σύμβουλος.
Γεννήθηκε στη Χίο το 1932. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση.

Πολυγραφότατος . Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1963 με την ποιητική συλλογή "Ο Επαναστάτης λόγος".  Έχει γράψει ποίηση, πεζογραφία και θεατρικά έργα. Ακόμη έχει ανθολογήσει ποιητές και διηγηματογράφους της Χίου.







10 σχόλια:

  1. Καμάρης Μιχάλης
    Η πνικα θα τους έπνιγε.......

    καπετάν Μιχάλης Καριάμης

    Όσοι παρευρίσκονταν τότε στην Πνίκα ...συγχωρέστε με αλλά ήταν Άλλοι Άνθρωποι ...... Άλλη η ποιότητα και η πολιτική κουλτούρα και ο πολιτισμός τους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκος Γιαννιός

    Λιμοκοντόροι δικηγόροι της επαρχίας, συνηθισμένοι να απευθύνονται σε αμόρφωτους πελάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tony Psaroudis

    Εγώ προτιμώ οι νομοί να γίνουν αυτόνομοι όπως στην αρχαία Ελλάδα και η Ελλάδα να είναι ομοσπονδία
    Να αυξήθει ο ανταγωνισμός μεταξύ των νομών για να έρθει η πρόοδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νικολαος Παπαγιαννακης

    καπετάν Μιχάλης Καριάμης και πολύ είναι οι κοπρίτες γιατί οι περισσότεροι έτσι είναι κόπροι δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Antonis Hatzis

    7 ΕΩΣ 8 ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΙ !ΕΝΑΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννης Μυλωνάς

    και πολλά είναι να γίνονται και σε αυτούς οι ίδιες περικοπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωστας Κουτσικος


    ΤΗ ΤΟΥΣ ΘΕΛΗΣ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΝΑ ΧΟΡΙΟ ΗΜΑΣΤΕ ΜΗΣΗ ΚΟΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΕΝ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΠΟΥΧΟΥΝ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΛΟΥΜΕ 70 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Zois Lekatsas

    Καπετάν Μιχάλη ΟΧΙ 200 είναι πολλοί-120 και πάλι πολλοί είναι -η εκλογή τους να είναι πανελλαδική και έτσι τέρμα τα ρουσφέτια και η διαδοχή/ Όλοι στη κρίση του Λαού και απογραφή της περιουσίας τους προ και μετά της θητείας τους/να χτυπούν κάρτα παρουσίας ,ώστε να σταματήσει το μεγάλο σκασιαρχείο και να ψηφίζονται νόμοι απουσία των βουλευτών/Κανένα ειδικό προνόμιο και απλή αναλογική -χωρίς διακρίσεις όλοι να έχουν λόγο στο βήμα και σεβαστές οι θέσεις και απόψεις του κάθε βουλευτή/ Πάσχουμε πολιτικού πολιτισμού -η ανωριμότητα ξεπερνά και τους Κανάγια./Καλό σου μεσημέρι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή